We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

25 jaar ambachtelijke Bakkerij Merks

donderdag 2 april 2020 door

25 jaar ambachtelijke Bakkerij Merks

In Boekel krijgt brood nog de tijd en aandacht die het verdient. Waar veel dorpen hun warme bakker al hebben zien verdwijnen, ruik je in Boekel nog altijd de geur van versgebakken brood. Dit is te danken aan Ambachtelijke Bakkerij Merks. Het bedrijf van Lambèr en Anja Merks bestond op 1 april precies 25 jaar. “Brood heeft bij ons nog de smaak van vroeger.”

Lambèr en Anja begonnen hun avontuur op 1 april 1995. Vanuit Son en Breugel settelden ze zich in Boekel, om hier hun droom te verwezenlijken. “We werden warm ontvangen en voelden ons meteen thuis”, vertelt Lambèr. “Boekel is een prachtige plek, met fijne mensen.” De liefde voor het vak en de waardering van klanten maakten dat ze hun ziel en zaligheid in de zaak legden. Lambèr vanuit de bakkerij, Anja in de winkel. “We hebben gelukkig ook altijd een goed en fijn team om ons heen gehad. Mensen met hart voor de zaak. Die heb je nodig.”

Brood de tijd geven
Een breed assortiment van brood en gebak, verregaande service, betrokken medewerkers en voortdurend blijven anticiperen op nieuwe ontwikkelingen: de succesformule van Ambachtelijke Bakkerij Merks is niet in één of twee woorden te vangen. “Doorslaggevend is natuurlijk de kwaliteit van onze producten”, vertelt Lambèr. “Die zit in de keuze van de juiste grondstoffen, maar ook in het proces. Brood moet de tijd krijgen om te ontwikkelen en te rijzen. Je kunt het anderhalf uur de tijd geven, maar ook vier uur. Wij kiezen voor dat laatste. Dat geeft onze producten echt die ambachtelijke smaak.”

Boekelse specialiteiten
Typerend voor Ambachtelijke Bakkerij Merks zijn de Boekelse specialiteiten, zoals de Boekelse Broeder, Boekelse vlaaien en het Boekels meergranenbrood. Lambèr: “Een product krijgt bij ons niet zomaar het predicaat ‘Boekels’. Dan heb je het echt over door klanten gewaardeerde topkwaliteit.” Het blijven ontwikkelen van nieuwe producten, afgestemd op de wensen van nu, geeft hem veel voldoening. “In 25 jaar zijn er heel wat broodsoorten bij gekomen. Je vindt bij ons overheerlijke desemspecialiteiten, maar ook passende broodsoorten voor praktisch alle diëten en allergieën. Een van de nieuwste trends is koolhydraatarm brood; ook daarvoor zijn mensen bij ons aan het juiste adres.”

Tegen de stroom in roeien
Het plezier in het werk is er nog altijd. “Ik hoor regelmatig dat we tegen de stroom in roeien. Warme bakkers verdwijnen, mensen kopen hun brood snel even in de supermarkt. Toch is er een groeiende groep mensen die waarde hecht aan kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap. Daar doen wij het voor. Samen met onze klanten zorgen we dat Boekel nog lang kan genieten van die geur van versgebakken brood.”

Feestelijkheden later dit jaar
Er lagen mooie plannen voor dit voorjaar om het jubileum uitgebreid te vieren. Door de coronacrisis worden die uitgesteld. Lambèr en Anja: “Er valt nu niets te vieren, dat is totaal ongepast. Maar ons jubileumjaar duurt nog even, dus die feestelijkheden organiseren we gewoon in betere tijden.”

Ambachtelijke Bakkerij Merks is gevestigd aan de Kennedystraat 5 in Boekel.
Voor meer informatie: www.bakkerijmerks.nl.