We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Boomfeestdag 2018

donderdag 22 maart 2018 door

Op 21 maart was er de boomfeestdag op de Donk in Boekel mede georganiseerd door Stichting Bomen Boekel, de ZLTO en stichting d ’n Eik.

Eind vorig jaar zijn daar 26 fruitbomen aangeplant door evenzoveel kinderen van basisschool KC Regenboog. Woensdag jl. was de dag om dit feit te vieren. Ook waren kinderen van KC Octopus uitgenodigd die op 30 november 2016 een haagje hadden aangeplant: in totaal zo’n 100 kinderen. Dit haagje werd overwoekerd door gras en is toen verwijderd, tot groot ongenoegen van de kinderen.

Vorige week is er een nieuwe haag aangeplant en dit was mede de aanleiding om de betreffende kinderen vandaag ook uit te nodigen.

Tevens werd een spiksplinternieuw Geoparkje geopend door Burgemeester Bos en Marieke Moormen, burgemeester van Bernheeze. Door Sjef Verhoeven van  heemkundekring Sint Achten op Boeckel werd tekst en uitleggegeven bij de 5 prachtige panelen. Die kwamen tot stand in samenwerking met stichting d ’n Eik en de heemkundekring. In een eerder artikel op inboekel.nl staat over dit project wat over te lezen.

Na afloop gingen de aanwezigen naar de Perekker voor een versnapering. De kinderen kregen een rondleiding door natuurgidsen Peter Raijmakers, Harrie Tielemans en Ton Vogels. Deze wandeling stond deels ook in het teken van het Wijst verschijnsel.

Een groep stond stil bij een bloeiende, afgezaagde boomstam waar een klodder ijs aan vast zat. Die stronk bleek van een eerder omgezaagde berkenboom te zijn. Oorzaak: in de lente komen de sapstromen in de bomen op gang, ook bij deze boomstam. Door de nachtvorst bevriest dit berkensap en vandaar deze klomp ijs.

(Ingezonden door Ton Vogels)