We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Aan de slag met je DigiD

donderdag 24 september 2020 door

Aan de slag met je DigiD

Bibliotheek De Lage Beemden organiseert binnenkort weer de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De gratis cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze hun DigiD moeten gebruiken voor internetdiensten van de overheid.

Bij de overheid regel je met je DigiD steeds meer zaken digitaal. Op termijn wordt dat vermoedelijk zelfs verplicht. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, huur- of zorgtoeslag aanvragen of een afspraak maken bij de gemeente. Veel mensen weten niet hoe dit moet of vinden dit moeilijk. Of erger nog, ze geven hun DigiD uit handen en dat is zeker niet de bedoeling. Voor hen is de cursus ‘Werken met de e-overheid’ ontwikkeld. Bibliotheken helpen hiermee mensen op weg met de digitale overheid.

De overheid en Mijn Overheid, een DigiD aanvragen en gebruiken, wel of geen toeslag aanvragen, je weg vinden naar de berichtenbox en op overheidswebsites, de privacy van je persoonsgegevens bij de verschillende overheden, het komt allemaal aan bod in de cursus.

Waar en wanneer?
De cursus vindt deze keer plaats bij Nia Domo in Boekel. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten in de ochtend. Steeds van 9.30 tot 12.00 uur. De data zijn vrijdag 25 september, 2, 9 en 16 oktober. Er is nog ruimte voor enkele deelnemers.
Cursisten moeten wel een beetje met de computer en internet kunnen omgaan en beschikken over een eigen e-mailadres.

Aanmelden
Aanmelden kan via telefoonnummer 0492 – 323245. Er wordt dan om de volgende gegevens gevraagd: naam, e-mailadres, telefoonnummer, woonplaats en wel of niet in bezit van DigiD.