We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Aftrap Keukenbazen tijdens Kom is de Kas

zaterdag 11 maart 2017 door

Aftrap Keukenbazen tijdens Kom is de Kas

De aftrap van het project Keukenbazen 2017 is ook tijdens Kom in de Kas. Keukenbazen is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

De finale zal pas in oktober plaatsvinden. Dan worden de kinderen uitgedaagd een lekker en gezond hoofdgerecht te maken met producten uit de eigen buurt. Van april tot en met september kunnen kinderen meedoen met “ Keukenbazen on Stage” dit is een hele serie mini-workshops.

Wie kan meedoen?

Na een aankondiging in het weekblad kunnen leerlingen van groep 6 en 7 zich inschrijven voor een workshop bij: de bakker en de slager maar ook bij de boerderijwinkel, de koeienboer, champignonkweker, de glastuinder en de varkenshouder. Hier mogen ze aankloppen voor producten én voor een goede uitleg. Want hoe groeit de tomaat? Hoe pluk je champignons? Wanneer zijn de kersen rijp, hoe bewaar ik een komkommer, hoe melk ik een koe? Wat eet een varken? Na de uitleg krijgen de kinderen een eenvoudig recept mee naar huis of gaan ook nog samen met de boer(in) of tuinder een lekker gerechtje maken.

Alle uitleg voor deelname aan het project of de wedstrijd wordt gegeven in de keukenbazen kantine op Bovenstehuis 15.