We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Aparte verwerking hard plastic

donderdag 11 november 2021 door

Aparte verwerking hard plastic

Harde plastic gebruiksvoorwerpen zoals een speelgoedauto, tuinstoelen, schepjes en emmers zijn goede grondstoffen om nieuwe voorwerpen van te maken. Daarom worden ze apart verzameld.

Harde plastic gebruiksvoorwerpen opnieuw gebruiken
Harde plastic gebruiksvoorwerpen zamelen we apart in. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, tuinstoelen en emmers. Breng deze naar de milieustraat, zodat we er nieuwe producten van kunnen maken. Het gaat dan alleen om pure harde kunststoffen, waar geen andere materialen in of aan zitten. Het tarief hiervoor is 7,50 euro per ½ m³.

Wat kan in de PMD-zak
Plastic verpakkingen mogen vaak in de PMD-zak. Die zijn weer van een ander soort plastic gemaakt dan de plastic gebruiksvoorwerpen. Dit plastic wordt ook op een andere manier verwerkt. Soms is het best lastig om te bepalen wat nu in de PMD-zak hoort.

Deze vier vragen helpen u een handje:

  • Is het een verpakking?
  • Is het leeg?
  • Is het van plastic, blik of is het een drinkpak?
  • Komt het uit de keuken of badkamer?

Als u vier keer ‘ja’ kunt zeggen, dan hoort het meestal in de PMD-zak.