We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Avond van de Poëzie in Nia Domo

vrijdag 12 juli 2019 door

Avond van de Poëzie in Nia Domo

Het is alweer bijna zover, de Avond van de Poëzie staat voor de deur. Dit jaar beleeft het zijn  15e editie, een jubileumjaar! Hierbij staat het thema ‘Samen’ centraal.

Graag willen we je uitnodigen op deze Avond om te komen kijken naar wat er op het podium allemaal voorbij komt. Een aantal dorpsgenoten, jong en oud, zullen hier hun gedicht voordragen dat zij zelf geschreven hebben. De jeugd zal weer strijden om de eervolle titel ‘Schooldichter 2019’, de volwassenen gaan voor de ‘Koepelrijs 2019’. Beiden zullen een kunstwerk van de uit eigen gemeente afkomstige kunstenares Marian Meulemeesters ontvangen. Hun gedicht wordt bijgezet in de poëzieroute in Boekel en Venhorst.

Zoals elk jaar hebben we naast onze ‘eigen’ dichters ook een muzikale aanvulling, waarbij ook de teksten een belangrijke item zijn. Het duo Peter Mingaars en Angela van Rijthoven brengt de mooiste, liefste liedjes van Willem Wilmink. Vol muziek en literatuur, met klanken van jazz, bossa nova en popmuziek brengen. Poëtische teksten, met veel fantasie en natuurlijk de nuchtere humor van die prachtige dichter.

Speciaal genodigden op het podium, de prominenten van dit jaar zijn Hanny van Doren en Matt Kanters. De Avond is op vrijdagavond 23 augustus in Nia Domo en begint om 19.30 uur.