We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Bedankt namens ‘Because We Carry’

donderdag 14 mei 2020 door

Bedankt namens ‘Because We Carry’

Enkele weken geleden werd er een oproep gedaan om eens in de kast te duiken op zoek naar rugzakjes en knutselspullen, spelletjes en speelgoed dat niet gebruikt werd. Er werd opgeroepen dit te doneren aan Because We Carry, die dit uit gaan delen onder de vluchtelingen kinderen in kamp Moria op Lesbos.

Een dikke ‘dankjewel’ voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen! Het inzamelpunt in Boekel heeft in totaal 159 rugzakjes compleet kunnen maken. Inmiddels zijn ze opgehaald om verscheept te worden.

Het speelgoed en knutselmateriaal dat niet verdeeld kon worden in de rugzakjes, wordt ingezet om andere stichtingen (waaronder de Boekelse stichting Sama) te steunen.

Op de landelijke actie werd massaal gereageerd. Het doel van 8.000 rugzakjes is ruimschoots behaald met in totaal 32.000 ingezamelde rugzakken. 15.000 gaan er hiervan naar Lesbos, zodat kindjes die daar de komende periode arriveren ook een rugzakje krijgen. Er gaan 3.000 rugzakjes naar het vluchtelingenkamp op Samos, en de overige rugzakjes worden verdeeld over andere kampen.