We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Beleven is Leven

zaterdag 22 augustus 2020 door

Beleven is Leven

De Boekelse Marieke Hoevenaars, seniorencoach en eigenaresse van Beleven is Leven stelt zich graag aan iedereen in Boekel, Venhorst en Huize Padua voor ..

In 2018 ben ik, de altijd goedlachse Marieke, bijna alle vreugde voor het leven verloren. Ik was al jaren mezelf op de laatste plaats aan het zetten, had al jaren banen waar ik geen voldoening uit kon halen en bij mijn toenmalige baan stroomde letterlijk alle energie uit mij. Tijdens die baan ben ik gevallen en dat is achteraf een groot cadeau geweest want die val heeft mij echt wakker geschud. Ik moest maar eens iets gaan doen met dat idee waar ik al jaren mee rond liep en waar ik echt blij van werd. Zo ben ik in 2019 begonnen aan de opleiding tot seniorencoach waar de onderwerpen ‘zinvol leven’ en ‘eenzaamheid’ hebben geleid dat ik ben begonnen met Beleven is Leven, omdat ik vind dat niemand zonder vreugde voor het leven of alleen mag sterven!

Bijna de helft van de ouderen van Nederland is eenzaam en met de toenemende vergrijzing gaat dit aantal alleen nog maar stijgen. De toenemende druk in de zorg maakt het namelijk bijna onmogelijk om nog echte aandacht te hebben voor deze ouderen. Als dan ook de familie niet bij machte is om dit op te vangen, ligt de eenzaamheid op de loer. Beleven is Leven gaat voor echte aandacht en verbinding, waar anderen de puntjes (moeten) laten liggen, zet ik de puntjes wel op de i.

Vanuit Beleven is Leven verzorg ik individuele begeleiding, uitstapjes en coaching voor senioren (55+).

Bij individuele begeleiding gaat het over het ondersteunen en ontzorgen van de mantelzorger. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg. Zorgen voor je naaste is voor de meeste mensen vanzelfsprekend en mensen doen dit uit liefde. Door deze liefde gaan mantelzorgers ook vaak over hun eigen grenzen heen en is het soms net even teveel. Soms wonen de kinderen ver van hun ouders. Ik kan vanuit individuele begeleiding ondersteuning bieden zodat de mantelzorger, ook weer aan zaken toekomt waar ze blij van worden. Ik kan ingezet worden voor praktische zaken zoals meegaan naar dokter, ziekenhuis, tandarts bezoek of naar uw favoriete kapper.  Maar ook zeker voor dingen die het leven zinvol en daardoor mooier maken, in een gratis kennismakingsgesprek gaan we samen kijken wat de wensen zijn. Heel veel mensen gaan naar een dagbesteding en moeten dan iets in een groep gaan doen maar er zijn ook genoeg mensen die liever iets één op één willen gaan doen en dat kan bij Beleven is Leven.

Met mijn missie van eenzaamheid naar verbinding is het mijn passie om mensen een dag met een gouden randje te bezorgen. Gewoon samenzijn en samendoen dat is wat het leven fijner en rijker maakt. Vanaf 2 uur tot een hele dag, ook zijn er mogelijkheden in de avonden en weekenden. Als zorgzame vrouw bied ik gezelschap, vertrouwen, persoonlijke aandacht, humor, betrokkenheid, verbinding en een luisterend oor. Ik ben ervan overtuigd dat als mensen in verbinding komen met anderen en gaan beleven, er weer een gevoel van leven is. Nieuwe herinneringen maken en blijven maken.

De uitstapjes in kleine groepen zijn door de 1,5 meter nu nog niet mogelijk al hoop ik toch volgend jaar juni met en kleine groep naar de Alpe d’Huzes te mogen gaan. Dus bent u hier nog nooit geweest maar staat het nog hoog op uw lijstje, neem dan eens contact met me op.

De uitstapjes op maat om wensen uit te laten komen in de laatste levensfase behoort nu wel tot de mogelijkheden. Als u uw wensen aan mij kenbaar maakt zal ik alles op alles zetten om dit werkelijkheid te laten worden. 

Bij coaching gaat het om antwoorden te vinden op levensvragen en dat kan echt van alles zijn. Ik ben speciaal opgeleid om met behulp van coachtechnieken senioren bij te staan in het vinden van antwoorden op deze levensvragen. Thema’s kunnen bijvoorbeeld zijn: eenzaamheid, zingeving, rouwverwerking, het naderend levenseinde en omgaan met ziekte. Ook voor de mantelzorger is coaching zeer interessant. U kunt in een veilige omgeving er even “alles uitgooien” en dat geeft weer lucht en ruimte voor u zelf!

Ik ben de trotse eigenaar van een eigen duofiets en rolstoelfiets die beide door middel van een scherm coronaproof zijn gemaakt. Ook in deze coronatijd dus geen reden meer om er niet op uit te trekken. Beide fietsen zijn ook te huur. Veel mensen zullen me nog kennen van de Albert Heijn in Boekel, als kapster bij Topline of als postbode…..tegenwoordig ben ik Marieke met die fiets, maar zoals u hierboven heeft kunnen lezen is Beleven is Leven veel meer! 

Beleven is Leven staat voor samen alles uit het leven halen omdat het leven tekort is om te wachten. Voor meer informatie www.beleven-is-leven.nl Bent u benieuwd naar wat ik voor u of uw naasten kan betekenen? Neem gerust contact met me op via het telefoonnummer 06 23 18 55 08 of via e-mail: info@beleven-is-leven.nl