We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Bloemenakker Boekel & Venhorst

donderdag 7 mei 2020 door

Bloemenakker Boekel & Venhorst

Afgelopen jaar zijn er door het project ‘Bloemenakker Boekel & Venhorst’ diverse gronden ingezaaid met een bloemenmengsel, hierdoor wordt de biodiversiteit gestimuleerd.

Bloemenmengsels zijn interessant voor insecten, vlinders, vogels en kleine zoogdieren. Het is een project dat wordt uitgevoerd door de weidevogelbescherming, de vogelwerkgroep en Stichting d’n Eik. De gemeente Boekel ondersteunt dit project. De gemeente Boekel heeft ook enkele gronden aangewezen waar we deze prachtige bloemenweides gaan creëren. Dit zal op sommige plekken een ander beeld met zich meebrengen dan u gewend bent. Het gras maakt plaats voor een kleurrijk bloemenmengsel wat ook nog eens goed voor de natuur is!

De komende weken zullen de vrijwilligers hiermee aan de slag gaan. Eerst zal de grond bewerkt moeten worden en daarna zal het mengsel ingezaaid worden. Eerst zal u daarom nog niets zien van de bloemen. Het mengsel bestaat uit zaad van diverse bloemen met granen.

Enkele locaties waar u binnenkort mooie bloemen kunt zien:

  • millenniumbossen Boekel en Venhorst
  • diverse bermen zoals Gemertseweg, deel Mutshoek, de Biezen en Telefoonstraat.
  • enkele zandpaden

Wij willen de vrijwilligers van de weidevogelgroep en de vogel werkgroep van Stichting d’n Eik alvast bedanken voor de inzet en we hopen dat u kunt genieten van een mooi bloemenrijk Boekel.