We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Boekel krijgt een eigen Repair Café

vrijdag 8 november 2019 door

Boekel krijgt een eigen Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan een band slap is? Of met een trui waar gaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repair Café Boekel start op dinsdag 19 november het allereerste Repair Café van Boekel.

In het Sint Jansgebouw aan Sint Janplein 20, draait het op 19 november allemaal om repareren. Tussen 14:00 uur en 16:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen…. alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Op dit moment heeft Repair Cafe Boekel enthousiaste reparateurs voor het herstellen van kleding, fietsen en klein huishoudelijke apparaten.

Door repareren te promoten, wil Repair Cafe Boekel bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vinden onze vrijwilligers. “We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.”

Hoe gaat het in zijn werk?
U komt met uw kapotte spullen naar het Repair Cafe en we gaan voor u aan de slag om dit te repareren. Het is niet de bedoeling dat u de kapotte spullen bij ons achterlaat, u kunt meekijken hoe het hersteld wordt, wellicht kunt u bij een volgende defect het dan zelf herstellen.

Onze gastvrouwen zorgen dat er tegen een kleine vergoeding koffie en thee beschikbaar is zodat het nuttige met het aangename gecombineerd kan worden. Als vergoeding vragen we een vrijwillige gift van 5 euro, hiermee kunnen we gereedschappen en benodigdheden voor het Repair Café aanschaffen. Mochten er nieuwe onderdelen nodig zijn voor de reparatie dan dienen die door u aangeschaft te worden. Indien uw kapotte voorwerp niet gerepareerd kan worden krijgt u dat weer mee, u bent zelf verantwoordelijk dit op een nette manier af te voeren.

Repair Cafe Boekel vormt met deze opzet dan ook geen concurrentie voor de (reparerende) bedrijven. We willen het repareren promoten en hebben geen winstoogmerk.

Openingstijden
Ook na 19 november is ons Repair Café op regelmatige basis in Boekel actief. Iedere 3e dinsdag middag van de maand openen we onze deuren van 14:00 – 16:00 uur in het Sint Jansgebouw.

Mocht u meer informatie willen over Repair Café Boekel stuur dan een email naar repaircafeboekel@gmail.com of loop op 19 november even binnen.

Graag tot ziens!

De Vrijwilligers van Repair Cafe Boekel