We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Boekel Sport pakt puntje in Boxmeer

maandag 7 mei 2018 door

Boekel Sport pakt puntje in Boxmeer

Op het zonovergoten sportpark Pelzer in Boxmeer stonden vlak voor de wedstrijd nog een zestal sproeiers om de groene grasmat optimaal bespeelbaar te laten zijn.

Koploper Olympia ’18 was daardoor de gehele wedstrijd goed op dreef, vond elkaar gemakkelijk en creëerde diverse kansen. Van al die kansen werden er uiteindelijk twee verzilverd. Dat bleek niet genoeg om de koppositie te behouden. De eerste goede kans was in de 5e minuut voor Boekel Sport. Twan Merks koos niet voor  een verwoestende uithaal maar voor een passje naar rechts.  Slordig Boekels balverlies op rechts werd door Olympia omgezet in een vlijmscherpe aanval, waardoor Douwe Zwaan de 1-0 kon scoren.

Na 28 minuten ging een dikke kans voor Douwe Zwaan net over. Voorlopig stond de Boekelse verdediging geen tweede treffer toe, maar de druk was groot.  Een goede aanvallende actie van Tim en Teun leverde knap Boxmeers verdedigend werk op.  In de 42e minuut gaf Robin Gruijters een uitstekende pass op Tim Schuijers. Tim controleerde de bal en lepelde die, met grote precisie over doelman Jasper Görts 1-1. Een prachtig doelpunt. Scheidsrechter M.Billekens, die zeer dicht op het spel zat, negeerde resoluut het vlagsignaal van de Boxmeerse grensrechter. Voordat het rustsignaal gegeven kon worden moest Robin Gruijters nog een bal van de doellijn koppen en kon keeper Jesse Zwanenburg een bal nog net tot corner tikken.

In de 4e minuut van de tweede helft, na een vrije trap van Olympia, wist Douwe Zwaan in een overbezet 16 metergebied, met een kopbal zijn team op een 2-1 voorsprong te brengen. Een drietal Olympia kansen later moest een Boekelse corner van de doellijn gekopt worden. In de 64e minuut wist verdediger Rens van de Wijst Boekel Sport weer op gelijke hoogte te schieten: 2-2! Opnieuw werd het vlagsignaal voor buitenspel resoluut genegeerd. Dankzij de goed ingrijpende Boekelse verdediging, bleef het Boxmeers geweld beperkt tot een aantal vrije trappen en gevaarlijke corners. Met het verdiende puntje tegen de koploper mocht Boekel Sport dik tevreden zijn. De vele Boekelse supporters, een aantal was gewoon met de fiets, waren dat ook.

Donderdag 10 mei is iedereen weer welkom op sportpark De Donk voor de wedstrijd tegen titelkandidaat Sparta ’25, wie weet kan Boekel Sport de 2e periode pakken indien er gewonnen wordt en Nooit Gedacht niet wint van Handel.