We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Boekel wint burenderby met Handel

maandag 5 november 2018 door

Boekel wint burenderby met Handel

De openingsfase van deze heuse derby was zeer aftastend. En zonnig! Een stevige overtreding op Mark de Waard in de 12 e minuut maakte daar een einde aan. De ingestudeerde vrije trap leverde
nog niets op. Drie minuten later was het wel raak. Rob Manders profiteerde van een kans uit het niets. Tot driemaal toe aarzelde Boekels verdediging de bal flink weg te rammen. Daardoor kon Rob Manders simpel de 0-1 scoren. Met name via Teun Graat en Rob Manders kwamen er goede kansen de voorsprong te vergroten. Boekel Sport excelleerde in het breedte spel. Ook de balletjes terug uit kwamen steeds goed aan. Naar voren ging het pas echt goed in de slotminuut van de eerste helft. Een fraaie voorzet kon door aanvoerder Jelle Bouwmans op goal gekopt worden.

 

Meteen in de tweede helft bleek al dat Boekel Sport gelukkig uit een ander vaatje ging tappen. De mouwen gingen omhoog en er werd naar voren gestreden. In de 50 e minuut kopte Jelle Bouwmans uit een corner richting doel, waar Merijn van Haandel precies op de goede plaats stond om de gelijkmaker binnen te knikken. Gevaarlijke voorzetten van Twan Merks en Tijn van Lankvelt leverden niets op. Het spel werd meer en meer fysiek. Regelmatig moest arbiter Ron Kerkhof een korte blessurebehandeling toestaan. Met de inbreng van Damon van der Zanden werd Boekel Sport nog sterker. In de 87 e minuut leverde Tijn van Lankvelt opnieuw een puike voorzet af. Zowel Teun Wiendels als Damon van der Zanden probeerden deze voorzet te verzilveren. Via een Handelse verdediger lukte dat: 2-1. In de resterende tijd haalde Handel nog eens alles uit de kast om een gelijkmaker te forceren. Die kwam er niet, omdat de goed leidende Ron Kerkhof na 7 minuten blessuretijd het eindsignaal gaf. De, naar schatting kleine duizend, supporters, hebben in de tweede helft kunnen genieten van een derby, waarbij Boekel Sport aan het langste eind trok. De kantine bood na afloop alle ruimte voor een gezellige derde helft.

 

18 november zijn de supporters van harte welkom bij FC Schadewijk in Oss!