We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Boekelaar Vincent: ‘Triest om deze beelden nu te zien’

vrijdag 8 september 2017 door

Boekelaar Vincent: ‘Triest om deze beelden nu te zien’

We zijn pas een maand terug, na drie jaar op Sint-Maarten

Vincent’s vrouw Juul (38) werkte op Sint-Maarten in een schoolbestuur, waar ze leerkrachten op verschillende scholen aanstuurde. Kinderen Loet (10), Suus (9) en Peer (8) gingen er naar school, hadden veel vriendjes. Ook Vincent zelf kende er door zijn werk als installateur veel mensen.

Ongerust
,,We hebben heel slecht geslapen vannacht”, vertelt Vincent. ,,Mijn kinderen zien de beelden ook en hebben het er heel moeilijk mee. We hebben gelukkig woensdagavond wel contact gehad met mensen die heel dichtbij staan. Zij hebben het overleefd, maar het huis van een vriendin van ons is gewoon weg.”

Gonzalo
Zelf maakte het gezin de orkaan Gonzalo mee, in 2014. Deze was niet zo heftig als Irma, maar zat in categorie 2/3. ,,En toen was het al een grote puinhoop. Maar dit is niet te vergelijken, ook al waren er betere voorbereidingen.”

Hoe het huis waar Vincent met zijn gezin drie jaar lang woonde, vlakbij de hoofdstad Philipsburg, eruit ziet weet hij nog niet. ,,Ik heb nog geen contact kunnen krijgen met de nieuwe huurder. Ik ben wel benieuwd hoe het eruit ziet. Van de foto’s en video’s die ik nu heb gezien, moet ik telkens goed kijken waar het precies is. Alles is kapot.”

De Boekelaar is vooral bang voor de arme mensen in het gebied. ,,Zo veel mensen wonen er onder de armoedegrens, in hutjes of containers. Het eiland is erg overbevolkt. Ik hoop dat als er een hulpactie komt, het geld ook echt bij die mensen terechtkomt.”

Bron Brabants Dagblad: lees hier het originele artikel.