We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Boekelse documentaire op NPO 1

dinsdag 19 mei 2020 door

Boekelse documentaire op NPO 1

Op zondag 24 mei wordt de door de Brabantse filmmakers Twan van Asseldonk (Boekel) en Eric Peeters (Budel-Schoot) gemaakte film “Some Will Never Return” uitgezonden op NPO 1. Omroep WNL zendt deze 50 minuten durende documentaire uit om 11.05 direct na de uitzending van WNL op Zondag.

“Some will never return” is een indrukwekkend verhaal dat de filmmakers willen vertellen om te voorkomen dat de Tweede Wereldoorlog in de mist van het verleden dreigt te verdwijnen. Regisseur Eric Peeters: “Een ongewenste ontwikkeling omdat we ook in het heden moeten begrijpen dat in vrede met elkaar samenleven niet als vanzelf gaat en we moeten blijven nadenken hoe we die vrijheid vasthouden. Om met Maarten van Rossem te spreken: Omdat deze ramp uit de twintigste eeuw nog steeds als een dreunend waarschuwingssignaal voor het heden zou moeten gelden.”

Amerika
Op zondagmorgen, 7 december 1941, wordt Amerika het grootste militaire conflict uit de menselijke geschiedenis ingezogen. Producent Twan van Asseldonk: “Samen met grafadoptanten uit Limburg van de Amerikaanse begraafplaats Margraten en deskundigen zoals Maarten van Rossem, Willem Post en Mathieu Segers, vertellen we het verhaal van de Verenigde Staten in de Tweede Wereldoorlog wanneer die jonge Amerikanen uitsturen naar Europa. Velen van hen zouden nooit meer terugkeren.”

Margraten
Meer dan 8000 omgekomen jonge Amerikanen liggen begraven in het Limburgse Margraten. “Some Will Never Return” is een verhaal van jonge jongens die hun bezorgde ouders moesten achterlaten. Die alles verlieten waar ze van hielden en ons land insprongen.
Een verhaal over Amerika wanneer ze ongewild in dit rampzalige conflict worden betrokken en vanaf dat moment ons helpen weerstand te bieden tegen totalitarisme. Over jonge soldaten die een verhaal achterlieten om nooit te vergeten.