We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Boekelse Plattelandspionier genomineerd als favoriet

dinsdag 7 mei 2019 door

Boekelse Plattelandspionier genomineerd als favoriet

VPRO Tegenlicht zocht de afgelopen weken pioniers op het platteland. Mensen die de kracht van het landelijke inzetten voor de samenleving van de toekomst. Welke vernieuwers buiten de stad kunnen anderen inspireren met hun radicale, maar realiseerbare ideeën over wonen, mobiliteit, natuurbeleving, voedsel, recreatie, spiritualiteit en zorg?

Het stemmen is begonnen!
De trek naar het platteland is een feit. Mede door de hoge prijzen van woningen in de stad verruilen veel starters, startups en jonge gezinnen de stad voor het platteland. Steden zijn druk, vies en duur, en het Randland, zoals plattelandsocioloog Bettina Bock het gebied buiten de Randstad noemt, ontwikkelt zich snel. Wie over de stadsmuren kijkt, vindt tussen het groen een huis met een tuin, ruimte voor experiment, innovatie en vrijheid.

VPRO Tegenlicht zoekt vernieuwers, die durven denken buiten de kaders van de stad, met vooruitstrevende ideeën over het samenleven van morgen. Mensen die gebruik maken van de kracht van het landelijke en met concrete oplossingen komen tegen krimp en sociaal isolement. Maar ook mensen die komen met nieuwe vergezichten en praktische plannen voor bijvoorbeeld nieuwe woonvormen, natuurbeleving, mobiliteit en voedselproductie.

Er kan o.a. gestemd worden op de Boekelse Ad Vlems, initiatiefnemer van het Ecodorp in Boekel. Bekijk hier alle Plattelandspioniers en stem.