We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Bosbaden: ontspanning en inspiratie uit de natuur

maandag 8 april 2024 door

Bosbaden: ontspanning en inspiratie uit de natuur

Lente-editie: bloeien en groeien

De natuur is een bron van helende krachten. Evolutionair gezien weten we dat ons systeem hierop reageert, en daarom voelt een boswandeling vaak zo weldadig aan. Toch nemen we er vaak (te) weinig tijd voor. Tijdens een bosbad maken we juist wel die tijd vrij en stemmen we af op de natuur buiten én binnen onszelf.

Bosbaden is een vorm van ontspanning waarbij we gebruikmaken van de natuur.

Bij bosbaden draait het om het bewust worden en herstellen van de innerlijke wijsheid van ons lichaam, met de natuur als actieve partner om ons hierbij te ondersteunen. Uit onderzoek blijkt dat verblijven in de natuur ons immuunsysteem versterkt, stress vermindert en onze cognitieve capaciteiten zoals geheugen en creativiteit vergroot. Na een bosbad geven mensen aan zich levendiger en gelukkiger te voelen.

Wil je je ook laten inspireren en ondersteunen door de natuur? Graag nodig ik je uit om mee te gaan de natuur in, met in de lente als thema: wat wil er ontluiken en bloeien in mij? Tijdens het bosbad stemmen we af op de wijsheid van de natuur die in april middenin het proces van tot bloei komen zit. Hopelijk neem je na afloop ontspannen en geïnspireerd afscheid van het bos.

Praktische informatie:

Extra route-aanwijzing: einde van de Mezenlaan, hoek Perrekerpad/fietspad naar Handel (zie hartje op de kaart)

Benodigdheden
Kleding passend bij de temperatuur en het weer van die dag. Een waterdicht kussentje/matje o.i.d. om op te zitten of liggen.

Wat laat je thuis?
Je mobiele telefoon, je horloge, je smartwatch, fototoestel en alles wat je uit het hier en nu houdt met schermpjes, piepjes en bliepjes.

Let op!
Het bosbaden gaat bijna altijd door. Mocht de weersvoorspelling van die dag je doen twijfelen, houd dan je mail in de gaten.

Aanmelden verplicht
Graag via e-mail: info@yogametlef.nl. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers en het bosbad gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen/deelnemers.

Neem ook eens een kijkje op de website.
Yoga met LEF!