We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Brand verwoest stal aan de Molenakker

maandag 25 maart 2024 door

Brand verwoest stal aan de Molenakker

Zondagavond 24 maart werd de rust in Boekel ruw verstoord door een verwoestende brand bij varkenshouderij Coppens aan de Molenakker. De brand, die naar verluidt rond half elf zondagavond werd ontdekt, brak uit in een stal waar naar schatting vierduizend biggen verbleven. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldde dat de vlammen snel om zich heen grepen, waarbij het dak van de stal al snel in lichterlaaie stond.

Gelukkig werd het vuur snel opgemerkt en werd er direct opgeschaald door de brandweer, aangezien er vrees bestond dat de brand zou kunnen overslaan naar andere stallen op het terrein van de varkenshouderij.

Om de bluswerkzaamheden veilig uit te kunnen voeren, moest de stroom van het bedrijf worden uitgeschakeld. Pas rond kwart over drie ’s nachts kreeg de brandweer de brand onder controle na intensieve inspanningen.

Het tragische incident leidde tot een groot verlies aan dierenleven, terwijl de brandweer eerst het vuur moest bestrijden voordat ze de stal konden betreden om een reddingspoging te doen.

De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en heeft een verdachte aangehouden in verband met het incident.

De hevige brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling, waardoor mensen in de omgeving van de varkenshouderij een NL Alert ontvingen met het dringende advies om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

(Bron en foto’s: Persbureau Smits)

Links naar andere nieuwspagina’s: