We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Burgemeester Pierre Bos: “We helpen elkaar er doorheen!”

maandag 5 oktober 2020 door

Burgemeester Pierre Bos: “We helpen elkaar er doorheen!”

Beste inwoners van Boekel, Huize Padua en Venhorst,
Helaas, we zijn nog steeds niet van het coronavirus af. We hebben zware, verdrietige maanden, maart en april, gekend. De documentaire van Omroep Brabant over Boekel geeft een waar en indrukwekkend beeld van wat dit virus met ons allen doet en gedaan heeft. Met de huidige stand van zaken wat betreft besmettingen laten we zien dat we in onze gemeente goed ons best doen voor elkaar. Blijf dit voor elkaar doen en volhouden.

We zijn ondertussen in de herfst terechtgekomen. Een verkoudheidje, een snotneus of snottebel hoort er in deze maanden bij. Niet erg, blijf attent.

Blijf zoveel mogelijk thuis, houd afstand, was je handen. Niemand van ons wil een ander corona bezorgen. Alle maatregelen zijn hulpmiddelen om dat doel te bereiken. Het passend uitvoeren van de maatregelen vraagt zelfdiscipline en vasthoudendheid. Het valt niet altijd mee. Laten we elkaar stimuleren. De uitdaging is de dagelijkse activiteiten van werken, wonen en leven zoveel mogelijk op een natuurlijke manier in te vullen en de maatregelen juist dan goed uit te voeren. Blijf thuis, kan nou eenmaal niet altijd. Ook thuis werken is niet altijd mogelijk. Boodschappen doen is noodzakelijk. Om te studeren benut je de school. Ontspannen bij verenigingen en horeca moet mogelijk zijn. Dat mag ook, dat kan ook, …. echter dan moeten we samen de maatregelen goed naleven, ons gedrag in Boekel voorkomt dan nieuwe besmettingen.

Zelf ervaar ik het gemis aan contact in onze kernen Boekel, Huize Padua en Venhorst als erg groot. Ook verneem ik dat velen dat echt als zwaar ervaren. Op het voetbalveld naar een wedstrijd kijken en toch afstand houden voelt of je geen echt contact met de ander wilt hebben terwijl het tegenovergestelde gewenst en bedoeld wordt. Het voelt bizar, is verwarrend, maakt onzeker, het is onnatuurlijk. Bij de mooie bijeenkomsten met de drie welverdiende koninklijke onderscheidingen beleef je dat ook zo. Overigens hebben de organisaties deze bijeenkomsten keurig voorbereid en uitgevoerd. Het aantal besmettingen toont aan dat het kan en dat we het goed doen.

Op 6 oktober trapt Nederland af met Aandacht voor elkaar. Ook de periode daarna tot het einde van dit jaar is het gepast stil te blijven staan bij degenen die ons ontvallen zijn. Onze Parochie zal op 1 en 2 november in de St. Agathakerk en St. Josephkerk  een herdenkingsdienst verzorgen. Laten we in deze periode meer aandacht hebben voor elkaars verdriet, teleurstellingen en andere gevolgen die wij ervaren door het coronavirus. En laten we met durf vooruitkijken: we helpen elkaar er doorheen en we helpen elkaar er weer bovenop.

Beste inwoners, tot slot een oproep aan allen: alleen samen krijgen we corona onder controle!

Pierre Bos, burgemeester.