We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Buurtbus zoekt chauffeurs

dinsdag 21 juni 2022 door

Buurtbus zoekt chauffeurs

Arriva gaat lijn 155 opheffen. Dat is de buslijn komende vanaf Helmond over Handel, Boekel en Erp naar Veghel en van daaruit de aansluiting naar Den Bosch.

Sinds afgelopen winter is deze lijn al sterk afgebouwd en rijdt deze alleen nog in de spits als lijn 655.

De gemeenten Meierijstad, Boekel en Gemert-Bakel zijn met de provincie en Arriva in overleg gegaan over alternatieven.  Dat heeft inmiddels geleid tot een buurtbus Vereniging in oprichting. Met de nieuwe buurtbus willen we een lijn opzetten van Venhorst, via Huize Padua, Boekel en Erp naar Veghel. Daarmee krijgen we in deze kernen weer een voorziening gedurende de gehele dag.

De Vereniging Buurtbus in oprichting is hard aan het werk om vrijwilligers te vinden. Nu is er met name nog behoefte aan chauffeurs. We hebben inmiddels zo’n 10 mensen bereid gevonden om te gaan rijden. Om een volledige lijn te kunnen aanbieden hebben we nog zo’n 10 personen nodig.

De buurtbus gaat rijden op werkdagen van 7:00 tot 19:00 uur. Elke chauffeur rijdt een dienst van 4 uur. Dus per werkdag rijden we drie diensten (7:00 tot 11:00 uur;  11:00 tot 15:00 uur en 15:00 tot 19:00 uur). Tijdens zo’n dienst rijd je 4 keer op en neer van Veghel naar Venhorst.

Wat vragen we:

  • Iemand die zich als vrijwilliger voor 1 dienst in de week (4 uur) wil inzetten als chauffeur voor het laten rijden van de buurtbus.
  • Een normaal rijbewijs (B) volstaat, we rijden met een busje van maximaal 8 personen.
  • Iemand met enig gevoel bij dit werk. Je helpt graag mensen en als je het daarbij in de bus gezellig weet te maken vinden wij dat een grote plus.
  • Iemand die bereid is zich -met ons- verder te bekwamen in deze dienstverlening.

Ben jij die iemand of ken je een persoon die hierbij past, meld het ons.   Wij zijn van plan om  komend najaar te starten met deze buurtbus.

Heb je aanvullende vragen neem dan contact op met: Hans van Zutven, 0492-326800 (gemeentehuis).

Wil je reageren dan kan dat ook via e-mail op buurtbus@boekel.nl

Jouw reactie ontvangen wij graag voor 8 juli.