We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Campagne Senioren en Veiligheid, Buurtpreventie Boekel

woensdag 16 september 2020 door

Campagne Senioren en Veiligheid, Buurtpreventie Boekel

De hele maand september geven we tips om verschillende vormen van criminaliteit te voorkomen. Deze week geven we tips om hulpvraagfraude te voorkomen. 

Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich bijvoorbeeld via Whatsapp voor als een bekende en vraagt u daarin om geld. Het lijkt dan net of het berichtje vanuit uw (klein)zoon, (klein)dochter of vriend(in) komt. Vaak staat in het bericht dat ‘de bekende’ een nieuw mobiel nummer heeft. Aan u wordt gevraagd om hem of haar snel te helpen door geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek. Ook vragen criminelen soms zelfs om geld via het Whatsapp-account van degene die je kent. Vertrouw een bericht met een verzoek om geld daarom niet zomaar. Maak nooit zomaar geld over zonder dat je diegene daadwerkelijk hebt gesproken of gebeld. Controleer altijd rechtstreeks bij de bekende door zijn/haar oude nummer te bellen en zorg dat je diegene ook zelf aan de lijn krijgt. Niet gebeld = geen geld. 

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl  
Vragen? Stuur een mail naar info@buurtpreventieboekel.nl