We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Campagne senioren en veiligheid

woensdag 17 november 2021 door

Deze week geven we tips om phising te voorkomen. Bij phising (letterlijk: ‘hengelen’) proberen internetcriminelen gegevens te achterhalen. In een e-mail wordt gevraagd om op een link te klikken. De link leidt naar een valse website die sprekend lijkt op de echte website van bijvoorbeeld uw bank. Op de website wordt gevraagd om uw gegevens in te vullen of in te loggen. Op deze manier krijgen internetcriminelen toegang tot uw gegevens en proberen zij aan uw geld te komen. Daarom eerst checken, dan klikken.  

Twijfelt u? Gaat het om geld of belangrijke gegevens? Let op! Bel de organisatie waar het om gaat en zoek daarvoor zelf het telefoonnummer op. Een echte bank zal u nooit vragen om uw wachtwoord en pincode of om in te loggen via een link.

Kijk voor meer informatie op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl 

Vragen?
Stuur een mail naar info@buurtpreventieboekel.nl 

Campagne senioren en veiligheid