We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Carus Kraamzorg is geboren!

vrijdag 26 juni 2020 door

Carus Kraamzorg is geboren!

Naast onze bekende Verloskundigenpraktijk hebben we nog een mooie, logische tak aan ons weten te creëren! Namelijk Carus kraamzorg! We werken dus met ons eigen kraamteam!

We kwamen op het idee doordat we als verloskundigen verantwoordelijk zijn voor onze zwangere, barende EN kraamvrouwen. Echter tijdens het kraambed komen wij als verloskundige om de dag langs, terwijl de kraamverzorgende er elke dag is, een aantal uren achter elkaar!

Soms kennen we die kraamverzorgende goed, maar soms ook niet, en toch blijven wij als verloskundige verantwoordelijk. Daarbij spookte door ons hoofd dat onze eigen kraamverzorgenden onze eigenwijze visie rondom geboortezorg kunnen doorvoeren tijdens het kraambed. Daarom konden we maar tot één conclusie komen: we starten met ons eigen Kraamteam! We werken met groepjes van twee kraamverzorgenden, voordat je gaat bevallen maak je kennis met beide kraamverzorgenden die jullie zullen begeleiden. Eén of beide kraamverzorgenden zal jullie tijdens de kraamweek begeleiden.

Vaak zijn er verschillende kraamzorgbureaus actief in de regio. Het is dan ook bijna niet mogelijk invloed te hebben op wie er in het gezin moet komen vanuit de wens van verloskundige gezien of vanuit het gezin zelf. Terwijl de verloskundige of het gezin daar een goed beeld van heeft: zij kent de zwangere het beste en weet wat het gezin nodig heeft OF het gezin kiest zelf haar kraamverzorgende! Daarnaast kunnen we als verloskundigen de kraamverzorgenden ook rechtstreeks instrueren over de gewenste werkwijze van de verloskundigen praktijk.

Het is voor de kraamverzorgende ook veel rustiger en duidelijker: ze weten welke bevallingen eraan zitten te komen en kunnen zich daar op voorbereiden. De verloskundige kan al heel vroeg overleg hebben over bijzondere situaties en daar samen met de kraamverzorgende voorbereidingen voor treffen.

Wij zorgen simpelweg erg graag voor jullie en hebben kersverse enthousiaste collega kraamverzorgenden voor jullie klaar staan die er zin in hebben om alle uren te kunnen geven die nodig zijn!

We hopen naast onze verloskundigenzorg, ook de kraamzorg aan jullie te mogen geven!

Mocht je meer willen weten, of je willen aanmelden, bel dan naar: 06-21934100 of mail naar: info@caruskraamzorg.nl.

Wij hebben er allemaal heel veel zin in! Lieve groetjes,
Yvonne, Aranka, Caitlin, Jill & Lenneke.
Marleen, Saskia, Saskia, Madeleine, Marieke & Ilse.