We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Na competitie gloort voor Boekel Sport na overwinning op Schijndel (foto’s volgen nog)

zondag 19 mei 2019 door Mario van Dinther

“De” seizoensafsluiting  vond afgelopen zondag plaats. Een gezellige en zonnige happening met veel applaus voor de spelers van het jaar en veel bier. Voor Boekel Sport 1 kan de echte afsluiting van het seizoen nog een (aangenaam) staartje krijgen.

Onder leiding van scheidsrechter Jeroen van Rossem mocht Boekel Sport aantreden tegen Schijndel/Oranje. Veel Schijndels balbezit, geen grote kansen. In de 21e minuut mocht Boekel Sport twee corners op rij nemen. De tweede eindigde in een kopbal van Sander Jonkers net naast. Het Schijndelse overwicht wist Boekel Sport gaandeweg steeds beter te pareren. In de 42e minuut mocht Boekel Sport op 30 meter afstand van het vijandelijke doel een vrije trap nemen. Een lage trap met net nog een verraderlijke stuit vlak voor de goal was voor keeper Timo de Louwere blijkbaar onhoudbaar. 1-0 door, jawel, Twan Merks. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Boekel Sport liefst drie corners achter elkaar te nemen. De derde corner belandde na enige tussenstations voor de voeten van Tim Schuijers. Een prachtige trap en vanaf zo’n 25 meter had de Schijndelse keeper voor de tweede keer het nakijken: 2-0. Een dikke kans in de 52e minuut voor Schijndel bleef zonder resultaat. Het Boekel Sport publiek juichte in de 55e minuut tevergeefs. Een vrije trap van Jelle Bouwmans werd door Merijn van Haandel doorgekopt en Sander Jonkers mocht Boekels derde goal binnen werken. Helaas in buitenspelpositie. Schijndel nam opnieuw het initiatief en deed diverse serieuze pogingen verandering in de stand te brengen. Tot twee keer toe moest Jesse Zwanenburg reddend opreden om de eerste tegengoal te voorkomen. Jari Claasse zag zijn kans op Boekels derde treffer stranden op de keeper. Een onverwacht fraai schot met links van Guus Goossens ging in de slotfase over het Schijndelse doel. Uiteindelijke resultaat: een niet verwachte, maar knappe  overwinning. Als Boekel Sport 1 volgende week in de laatste uitwedstrijd tegen SV Avanti ’31 één puntje durft te pakken  dan heeft Boekel Sport de derde periode! Supporters van harte uitgenodigd. In Schijndel bij SV Avanti ’31.