We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

De dagelijkse strijd voor mensen met NF2

woensdag 7 juni 2017 door

De dagelijkse strijd voor mensen met NF2

NF2, ook wel Neurofibromatose type2 genaamd is een erfelijke aandoening, geen ziekte, je kunt er niet van genezen.

NF2 veroorzaakt tumorontwikkeling langs de zenuwen in het lichaam. Ongeveer 1 op de 40.000 mensen wordt hiermee geboren. Kitty Reijbroek uit Boekel is één van die 40.000 mensen en zij is samen met haar broer John een stichting aan het opzetten. Deze stichting zet zich in voor meer onderzoek naar deze aandoening. Op dit moment wordt er niet of nauwelijks onderzoek gedaan omdat dit te duur zou zijn. Voor Kitty is dit onacceptabel. Onlangs is heeft ze een interview gehad, het hele interview is te lezen op Kliknieuws.

Fietstocht

John, de broer van Kitty gaat, om meer aandacht te genereren rondom deze aandoening, met een aantal vrienden een fietstocht maken naar waarschijnlijk Marokko. Een fietstocht van ruim 2300 kilometer. Het doel is om 175 tot 200 kilometer per dag te gaan fietsen, dat is niets vergeleken met de strijd die mensen met NF2 iedere dag voeren.

 

Meer info op www.nf2experience.com