We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

De Donderjagers in Duitsland

dinsdag 15 oktober 2019 door

De Donderjagers in Duitsland

In het weekend van 4 t/m 6 oktober maakten De Donderjagers een uitstapje naar het Duitse Mayschoss. Vanwege het 44-jarig bestaan dit jaar geen WK wielrennen maar wijnfeesten. Ook het wijngebied aan de Ahr in de Eifel, heeft ook kennis kunnen maken met de groep uit Boekel.

Al op de “rustige” vrijdag werd, na een rondleiding, een propvolle wijnkelder (+/- 600 gasten) op zijn kop gezet. Een grote deinende massa riep menigmaal “noch einmahl”. Tot laat in de avond was het nog onrustig in het kleine plaatsje aan de rivier. Zaterdag, de dag van de Wijnkoningin, bracht duizenden bezoekers naar de kelder en het plein.

Nu was het centrale plein in het dorp al snel het domein van De Donderjagers. Volgens “betrouwbare” bron was het donderende muzikale geweld te horen in het naburige Altenahr. Na de wijn op het plein, werd in een naburige café een feestje gebouwd. Binnen enkele ogenblikken stonden de kisten bier tussen De Donderjagers. Ook aan de uitnodiging voor een optreden in het hotel café werd nog voldaan. Helaas, op zondag was het zeer rustig. Wellicht kwam dit door het slechte weer. De Donderjagers zouden De Donderjagers niet zijn; er werd toch opgetreden. Voor enkele tientallen bezoekers werd in de wijnkelder AUF WIEDERSEHEN gespield. De Duitse ‘wijnboeren” kennen nu ook die andere Boekelse kapel.