We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Rockfestival Een-voor-Een festival 2019

dinsdag 14 mei 2019 door

Rockfestival Een-voor-Een festival 2019

Op zaterdag 25 mei staat Boekel het kleinschalige festival Een-voor-Een te wachten. Vijf vrienden van tussen de 22 en 24 jaar organiseren voor de derde keer een avondvullend programma met drie rockbands aan de Bovenstehuis, waar de afgelopen twee jaar zo’n 150 liefhebbers op af kwamen.

Wegens succes hebben ze besloten het dit jaar nogmaals te proberen, op dezelfde locatie in de achtertuin tussen de fruitbomen. Dankzij de kleinschalige opzet heerste er afgelopen edities een gemoedelijke sfeer, en is het nooit ver lopen naar de bar of het toilet. Om een voor acht zal de eerste band aftrappen, om zo de avond te vullen met muziek tot klokslag een voor een. Daarna zal de bar nog even open blijven en de gezelligheid voortduren. Het terrein is van alle gemakken voorzien. V

oor de consumptiemunten en entree kan gepind worden. Ook is er dit jaar weer een heus speciaalbiercafé, verzorgd door Bierathlon.nl, om de kieskeurige bierdrinker tegemoet te komen. Bands Net als in 2017 en 2018 zijn dit jaar drie eigenzinnige bands geboekt die verschillende geluiden uit de rockwereld zullen laten horen.

De avond opent met de Boekelse bekenden van Fatburger. Deze ervaren coverband gaat inmiddels al ruim 25 jaar mee en is daarmee een begrip in Boekel en de verre omstreken. Hun repertoire bestaat uit vele bekende nummers uit de rockgeschiedenis, van classics tot moderne knallers. Dankzij de intrede van gitarist Theun Sterken weten ze ook moderne klassiekers sterk neer te zetten in hun Fatburger saus. Hun repertoire beslaat hits van grote helden uit de rockgeschiedenis als AC/DC, Black Sabbath, Rage Against The Machine, Nirvana, The Doors, Muse en Black Keys. Wie ooit bij een show van deze band is geweest weet dat dit garant staat voor een krachtige opening van de avond.

Als tweede zal de Eindhovense band Lokotov Mocktail het podium betreden. Dit drietal maakt intense psychedelische rock met invloeden van Soundgarden, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Queens of the Stone Age en nog veel meer. Ze combineren deze invloeden tot een buitenaards heerlijke mocktail die je gegarandeerd in beweging krijgt. De krachtige psychedelische gitaarlijnen worden aangesterkt door zanger/bassist Dani, die voor zijn out-of-the-box zang de Bossche Band Battle award voor beste vocal performance in ontangst mocht nemen. Samen met jazz geïnspireerde drums zorgen ze voor een aanstekelijke sound die het nog ver gaat schoppen, in ieder geval buiten dit universum!

De laatste band die Boekel op zijn grondvesten zal doen schudden is Mooon. Deze band uit Aarle-Rixtel band is nog jong, maar wel al klaar om te laten zien, horen en voelen dat rock ’n roll nog lang niet dood is. Broers Tom en Gijs de Jong verzorgen de bas en drums, terwijl Timo van Lierop de zang en bijna virtuose gitaarpartijen op zich neemt. Samen weten ze een vrolijke, energieke sound te produceren die te beschrijven is als een kruising van garage bluesrock met surf invloeden en psychedelics. Sinds 2013 bouwt deze band aan een live-reputatie in de omgeving en heeft daarbij Paaspop, Festyland, Nirwana, Zebra en De Pul aangedaan. In dit rijtje kan Een-voor-Een natuurlijk niet ontbreken. Op 25 mei staan ze dan ook, met nieuw werk onderweg, in de achtertuin aan de Bovenstehuis in Boekel.

Ben erbij om deze uiterst dansbare, vrolijke energie niet te hoeven missen! Info Tussen de optredens zal DJ duo The Chainzuipers zorgen voor een afwisselend menu aan alternatieve rock- en popmuziek van oud tot nieuw en van obscuur tot wereldberoemd.

Tickets kosten €10,- in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Guitarking Boekel en op www.een-voor-een.nl, waar ook meer informatie te vinden is. Aan de deur is de entree (contant of pin) €12,50, zolang het niet uitverkocht is! Ook voor de consumptiemunten kan gepind worden.