We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Digitale voorleesactiviteit tijdens Media Ukkie Dagen

vrijdag 15 maart 2019 door

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 29 maart tot en met 5 april heeft Bibliotheek De Lage Beemden aandacht voor de allerkleinsten.

Razendsnel weten zij hun weg in de digitale wereld te vinden op de telefoon van mama of de tablet van opa. Dreumesen, peuters en kleuters swipen met gemak naar hun favoriete filmpjes en apps. Maar mediavaardig maakt nog niet mediawijs. Dit jaar staan de Media Ukkie Dagen in het teken van mediawijsheid van jonge kinderen met als thema ‘van speen tot game’. Digitale voorleesactiviteit Bij de inloopuurtjes in de Bibliotheek op 1 en 2 april wordt spelenderwijs de link gelegd tussen prentenboeken en het gebruik van digitale media. We laten kinderen van 1,5 tot 4 jaar genieten van het verhaal Klein wit visje van Guido van Genechten en gaan daarna samen aan de slag met papier, kleurpotloden én een app! Er zijn tablets aanwezig. Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen over mediagebruik met jonge kinderen.

Wat zijn bijvoorbeeld geschikte apps, games en filmpjes? De inloopuurtjes vinden plaats op maandag 1 april tussen 10.30 en 11.30 uur in Bibliotheek Gemert en tussen 15.30 en 16.30 uur in Bibliotheek Beek en Donk. En op dinsdag 2 april tussen 9.30 en 10.30 uur in Bibliotheek Boekel. Meer informatie over de activiteit en aanmelden via www.bibliotheeklagebeemden.nl

Digitale voorleesactiviteit tijdens Media Ukkie Dagen