We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Dodenherdenking 2019 “vrijheid geef je door”

vrijdag 19 april 2019 door

Dodenherdenking 2019 “vrijheid geef je door”

Elk jaar worden op 4 mei onze oorlogsslachtoffers herdacht. Op die dag zullen om 20.00 uur twee minuten stilte ons herinneren aan wat vrijheid betekent. Het algemene thema is: “vrijheid geef je door”.

Om 18.00 uur wordt de vlag aan alle openbare gebouwen halfstok gehangen. Inwoners worden gevraagd om dit ook te doen. Met zonsondergang dient de vlag weer gestreken te worden.

Om 20.00 uur wordt iedereen genodigd om twee minuten stilte in acht te nemen. Wij vragen een ieder om dit te respecteren.

Programma Dodenherdenking zaterdag 4 mei:

  • 19.30 uur: kerkklokken luiden als eerbetoon aan de gevallenen
  • 19.35 uur: herdenking gevallenen bij het monument aan het Sint Janplein
    Burgemeester P. Bos gaat in op het jaarthema 2019:
    “IN VRIJHEID KIEZEN”.
    Burgemeester en echtgenote leggen een krans namens de inwoners van de gemeente Boekel
  • 20.00 uur: twee minuten stilte

Speciaal aandacht is er voor de nabestaanden van de gevallenen uit onze gemeente. Kinderen van K.C.” De Regenboog” leggen bloemen en dragen hun teksten voor. De herdenking wordt waardig opgeluisterd door harmonie E.M.M. en het gilde St. Agatha. Wij nodigen u van harte uit om aan deze herdenking deel te nemen.

Comité Boekel-Venhorst