We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Dorp van rebellen en dwarsdenkers

donderdag 13 februari 2020 door

Dorp van rebellen en dwarsdenkers

Nieuw in Boekel is de Schatkist vol verhalen. Een schatkist met lezingen, workshops en ontmoetingen voor jong en oud. De Schatkist vol verhalen is een initiatief van Bibliotheek De Lage Beemden. De eerste activiteit is een samenwerking met Heemkundekring Sint Achten op Boeckel en vindt plaats tijdens de Boekenweek op maandag 9 maart.

Het thema van de Boekenweek is dit jaar ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Samen met Nick van der Aa is daarvoor een interactieve lezing samengesteld. Centraal hierin staat zijn boek Wereldberoemd in Boekel. Nick van der Aa is geboren in 1984, opgegroeid in Boekel en woonachtig in Arnhem. Nick is de schrijver van het boek Wereldberoemd in Boekel. Een ode aan Boekel: een dorp van rebellen en dwarsdenkers, zowel onder de burgers als het bestuur. Overal ter de wereld waar Boekelnaren wonen is het boek van Nick inmiddels wereldberoemd.
Tijdens de lezing vertelt Nick over zijn motivatie en de totstandkoming van het boek. En hoe het is om een non-fictief boek te schrijven over mensen uit je directe omgeving. Maar hij vertelt ook inhoudelijk over de verhalen van de Boekelnaren. Wie zijn het? Wat hebben ze gemeen? Wat is dé Boekelse cultuur en waar komt die vandaan? Nick gaat zoveel mogelijk vragen van de bezoekers beantwoorden, maar zeker ook vragen stellen. Hij is nieuwsgierig en interactie vindt hij verreweg het leukst.

Het belooft een avond vol verrassingen te worden. De lezing is op maandag 9 maart van 20.00 tot 21.00 uur in het Sint Jangebouw (zaal van de Heemkundekring) in Boekel. Toegang is gratis.

Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.