We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Drieka Peeters wint quiz “Hoe ouwer hoe slimmer”

maandag 27 juli 2020 door

Drieka Peeters wint quiz “Hoe ouwer hoe slimmer”

Toen vanwege corona het gezamenlijk nuttigen van de maaltijd in de Mennehof niet meer mogelijk was werden de maaltijden door D’n Brabander bij de “klanten” thuis bezorgd. Om toch enigszins
contact te houden met onze Mennehof-eters konden zij deelnemen aan de quiz “Hoe ouwer hoe slimmer”!

Elke week kregen de deelnemers tien vragen in de brievenbus over voornamelijk Venhorstse gebeurtenissen, personen, gebouwen, verenigingen, enz. Vragen zoals ‘Welke winkels waren er
vroeger gevestigd aan het dorpsplein?’ of ‘Hoe heette het orkest van Harry en Piet Bevers?’ en ‘Wat betekent het woord “timperen”?’ ‘In 1980 vertrokken er drie Venhorstse chauffeurs met hulpgoederen naar Polen. Wie waren dat?’ enzovoorts. In totaal honderd vragen.

De vragen waren vaak voldoende aanleiding om andere mensen te bellen voor hulp, wat ook een achterliggende bedoeling was. En er schijnt soms ook volop mee gelachen te zijn, wat ook wel de bedoeling was, want daar word je ‘nie hendig ziek van’.

Nu is er sinds een paar weken op vrijdag, op kleine schaal, weer het ‘gezamenlijk koffie drinken’ in de Mennehof, met de vereiste maatregelen en met 1,5 kopje op 1,5 meter (“ik kan d’r nie bij..”).

Op vrijdag 24 juli werden de honderd vragen en antwoorden doorgenomen en vond de prijsuitreiking plaats. In plaats van de aanvankelijk beoogde prijs (met een busje naar het ‘Nederlands kampioenschap maïs-pikken met hindernissen voor rood bonte koei’ gaan kijken, dat gehouden wordt daags na Sint Juttemis ergens op Terschelling. Let op: zelf boterhammen meebrengen. En zorg ervoor op tijd klaar te staan, want de bus kan elk hondsgezeik vertrekken.) werd het een stuk vlaai en een blijvende herinnering.

Ok moi! Drieka Peeters gefeliciteerd!