We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Droogte bij vijvers in Boekel [UPDATE]

vrijdag 3 augustus 2018 door

Droogte bij vijvers in Boekel [UPDATE]

[UPDATE] 03-08-2018
Gisterenavond heeft een grote groep vrijwilligers van o.a. HSV de Boekhorst en van Stichting d’n Eik circa 130 karpers en andere vissen verplaatst van de Perekker naar de Boekhorst (Grootven) te Venhorst.

Op de Neerbroek is gisteren een water installatie geplaatst waardoor via familie Penninx, op de Lage Raam, water in de vijver op de Neerbroek (De Lage Meren) wordt gepompt. Dit waterpeil is nu aan het stijgen. E.e.a. is met name te danken aan de gemeente secretaris van Boekel en Peter Jans van de Gemeente. Daarnaast komt de slang van de brandweer van Boekel. Petje af voor deze vrijwilligers actie, ‘samen maken we het verschil’.

(Foto: droogte bij Perekker 2 augustus, gemaakt door Ton Vogels)

Originele bericht:
Een warme en droge zomer is het dit jaar. Ook op de Perekker slaat de droogte toe. Veel struiken en sommige bomen hebben al verdord blad en laten dat vallen.

Er is momenteel een serieus probleem door de daling van het waterpeil in de schaats- annex visvijver en de diepe poel. Aangezien er nauwelijks nog aanvoer is van water blijft het peil zakken en komen de vissen in de problemen.

Er zijn inmiddels waarschuwingsborden geplaatst en er mag niet meer gevist worden. Aan de Neerbroek staat de retentievijver inmiddels helemaal droog.