We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Bestemmingsplan De Run en Ecodorp akkoord

vrijdag 15 december 2017 door

Bestemmingsplan De Run en Ecodorp akkoord

De gemeenteraad van Boekel heeft met een meerderheid van de de stemmen, ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan voor De Run. Ecodorp maakt hier onderdeel van uit. Dat betekent dat er 130 ‘reguliere’ woningen en 30 woningen voor het Ecodorp gebouwd kunnen gaan worden.

CDA en VVD zien geen toekomst in het Ecodorp, toch is de meerderheid ingestemd en kunnen er verdere stappen gezet gaan worden. Ad Vlems van Ecodorp Boekel is uiteraard opgelucht. Zeker toen duidelijk werd dat coalitiepartijen DOP, BW en GBV een gezamenlijk amendement gingen indienen. Deze behandelde de concrete aankoop van de 1,2 hectare grond in één transactie en vóór 31 mei 2020. “De mensen van het Ecodorp geven aan dat ze in de afrondende fase zijn met de financiering. We verwachten dat de koop al eerder rond is dan 2020, in 2018 of 2019. Daarna kunnen ze gaan bouwen.”