We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

‘Eigen’ wandelvierdaagse succes voor Boekelse Bram (11) en oma Thea

vrijdag 24 juli 2020 door

‘Eigen’ wandelvierdaagse succes voor Boekelse Bram (11) en oma Thea

Op vrijdagmiddag rond de klok van 15.15 uur zijn het Boekelse wandelduo, Bram en (zijn oma) Thea, aangekomen op de Parade in Den Bosch. Het was de finish van hun ‘eigen’ wandelvierdaagse die uit dagelijks 30 kilometer wandelen bestond. In totaal hebben zij dus 120 km gelopen.

Gemotiveerd door het Nijmeegse Vierdaagse kruisje aan het prikbord van zijn oma telde Bram de afgelopen jaren af om mee te mogen lopen aan de Nijmeegse Vierdaagse, en dit felbegeerde kruisje zelf ook te verdienen. Deelname is mogelijk vanaf het jaar dat kinderen 12 jaar worden, dat zou dit jaar eindelijk zijn.
Thea heeft enkele jaren meegelopen met de Nijmeegse Vierdaagse en had eigenlijk een einde achter haar wandelcarrière gezet, maar wilde voor Bram een uitzondering maken. Dan zouden ze samen meedoen. Er werd ingeschreven en deelname werd een feit.
Vanaf januari is er veel getraind. Echter gooide in maart het coronavirus roet in het eten en werd de officiële Vierdaagse van Nijmegen afgelast. De getrainde kilometers waren echter niet voor niks, want Bram stelde voor om een ‘eigen’ wandelvierdaagse te lopen. Familie en kennissen waren enthousiast en bereid om ieder een steentje bij te dragen. Van 21 juli tot en met 24 juli moest het gaat gebeuren … de dagen waarop de officiële Nijmeegse Vierdaagse zou zijn geweest.

Gevolgd door Omroep Brabant hebben ze de eerste dag al veel genoten van aandacht van supporters. De andere dagen werden ze regelmatig vergezeld door gastlopers die een stukje meeliepen en werden ze soms zelfs herkend. Na elke 6 kilometer stond er een post voor een ‘natje en een droogje’ en de nodige pep-talks.

Op vrijdag 24 juli was de finale dag en liep het tweetal van Boekel naar Den Bosch met als einddoel: een Bosche bol! Bij de finish op de Parade werden zij ontvangen met een spandoek, muziek en de beloofde Bosche bollen voor iedereen. De hele familie stond, op gepaste afstand, klaar om de twee te verwelkomen en te feliciteren. De gladiolen mochten uiteraard niet ontbreken! Een 78-jarige oom van z’n moeder schonk als verrassing één van zijn zelf verdiende kruisjes (van zijn deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse) aan Bram. En de familie had een eigen uniek kruisje laten maken, dus met de kruisjes is het goed gekomen.