We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Energiearmoede heerst rondom ons

donderdag 4 juli 2024 door

Energiearmoede heerst rondom ons

Het aantal huishoudens in Boekel dat te kampen heeft met energiearmoede is het afgelopen jaar gestegen naar 120. In procenten zijn dat er minder dan gemiddeld in Nederland, blijkt uit een schatting die het CBS en TNO verleden week naar buiten brengen. Dit nieuws was recent te lezen in Brabants Dagblad.

Hoofd boven water houden
Minder dan gemiddeld is nog altijd een flink aantal. In dezelfde krant stond tevens de informatie, dat in heel Nederland het aantal huishoudens met energiearmoede in 2023 voor het eerst is toegenomen. Dat blijkt uit diezelfde cijfers, tot zo’n 400.000. En honderdduizenden huishoudens hangt een financieel zwaard van Damocles boven het hoofd: zij wisten vorig jaar nog het hoofd boven water te houden met het prijsplafond en andere vormen van energiesteun. Die steun is er nu niet meer, en de vraag is of de stroom- en gastarieven voldoende zijn gedaald, en de lonen voldoende gestegen, om dat op te vangen. TNO ziet in elk geval dat een groot deel van de huishoudens die nu al met energiearmoede kampen, ‘onderconsumeren’ om maar niet in grote financiële problemen te komen: ze stoken minder dan mensen in vergelijkbare huizen, of maken er een sport van zo kort mogelijk te douchen.

Zinkgevaar
Dreig jij ook financieel ten onder te gaan. Pak de reddingsboei. Neem contact op met Stichting Voor Elkaar Boekel Venhorst als het water jou letterlijk aan de lippen staat. Wij helpen jou gratis om inzichten te krijgen en wie weet zijn er bepaalde potjes in de vorm van  subsidies of toeslagen, waar je recht op hebt. Als licht aan de horizon. Je privacy wordt gerespecteerd. Bel  06 30557505 of mail naar: schuldhulpmaatjeboekelvenhorst@gmail.com. Meer info: www.schuldhulpmaatje.nl/boekel