We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Energiecafé ‘Anders van het gas af’ in Boekel

maandag 20 november 2023 door

Energiecafé ‘Anders van het gas af’ in Boekel

Een info avond voor iedereen die van het gas af wil! Energiecafé: ‘Anders van het gas af’ op donderdag 23 november om 20.00 uur in Nia Domo (deze keer in de parkzaal achterin tussen de bowling en de koepelzaal).

Kom luisteren hoe twee Boekelse families op een bijzondere manier van het gas af konden gaan. Misschien is één van de twee opties ook geschikt voor jouw woning? Gasvrij met een woning uit 1978, het kan! Een vrijstaand woonhuis uit 1978 met minimale isolatie en hoge verwarmingskosten. Zeker na de confrontatie met sterk stijgende energiekosten. Hoe moet dat nu verder? We hebben het over de woonsituatie van een gezin van 5 uit de dorpskern Boekel.

Ze zijn op zoek gegaan naar mogelijkheden om in de wintermaanden meer comfort te ervaren, de energiekosten te drukken en ook een bijdrage te leveren aan verduurzaming en milieu. Zonder een enorme investering. Ze hadden niet gedacht dat dit mogelijk was voor hun situatie.

Nu één jaar en één winter later kunnen ze zeggen dat het wel degelijk gelukt is. Door o.a. de toepassing van infraroodpanelen door het gehele huis, zonnepanelen en een warmtepompboiler een heerlijk woonklimaat gerealiseerd en zijn ze compleet van het gas af.

Praktijkervaring met thuisaccu
Nu de energierekening laag houden met stroom uit de zonnepanelen, maar door mogelijke wijzigingen in de salderingsregeling onzekerheid over kosten in de toekomst? Is een thuisaccu een oplossing?

We hebben het over de woonsituatie van een gezin van vijf personen aan de rand van Boekel. Met een “slimme” thuisaccu van een Nederlandse startup zijn hier de eerste praktijkervaringen opgedaan met het in eigen huis opslaan en verbruiken van de zelf opgewekte energie. Om nu te leren zodat in de toekomst eventuele stijgingen in de energiekosten door wijzigingen in de salderingsregeling zoveel mogelijk worden beperkt. Is één van deze twee opties ook mogelijk voor jouw woonsituatie?

Ontdek het op het Boekels energiecafé op donderdag 23 november om 20.00 in Nia Domo. De koffie staat klaar vanaf 19:45 uur.