We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Esmée Donkers demonstreert winnende EK-Kür op Hippisch Event

maandag 20 augustus 2018 door

Esmée Donkers demonstreert winnende EK-Kür op Hippisch Event

Het bestuur van de Rutger van Herpenruiters heeft al voor aanvang van de, door deze pony- en rijvereniging georganiseerde, dressuurwedstrijd een enorme slag geslagen. Als omlijsting van het zeer gevarieerde programma op 1 en 2 september is zij namelijk in staat geweest om de huidige Europese dressuurkampioen bij de Young Riders, Esmée Donkers, vast te leggen voor een ongetwijfeld sprankelende demonstratie.

Als alles meezit zal Esmée, op zaterdag 1 september, aan de toeschouwers haar betoverende kür op muziek showen, waarmee ze tijdens het meest recente EK iedereen (inclusief de jury) in verroering bracht. De titel was dan ook onomstreden en iedereen uit Boekel en omgeving krijgt een unieke gelegenheid, dit sprookje opnieuw te beleven. Gea van Mensvoort, voorzitter van de Rutger van Herpenruiters, is in haar nopjes met de komst van Esmée. ‘Het is natuurlijk altijd leuk om te zien dat je plaatsgenoot zo’n unieke prestatie levert. Aangezien dit ook nog eens op een gebied is, waarin wij actief zijn, maakt het nog een tikkeltje specialer. Veel van onze leden laten zich door het succes van Esmée stimuleren en inspireren. Stiekempjes hopen ze natuurlijk ook om zelf op een goede dag iets vergelijkbaars neer te kunnen zetten’, zo besluit zij.

Waar de demonstratie een gegarandeerd succes zal worden, zal het er voor de deelnemers aan de dressuurwedstrijd natuurlijk wel om gaan spannen. Dat geldt in het bijzonder voor de eigen leden van de Rutger van Herpenruiters, die ‘een wedstrijd in een wedstrijd’ gaan rijden. De vereniging heeft namelijk besloten om een oude traditie in ere te herstellen. Tijdens het Hippisch Event Boekel zal namelijk ook, sinds lange tijd weer eens, een clubkampioenschap worden verreden. De beker wordt dit jaar gesponsord door Dierenpension Benitons uit Handel.

Wanneer: 1 september (paarden) en 2 september (pony’s en bixie)
Waar: Manege Rutger van Herpenruiters aan de Statenweg 5 te Boekel
Aanvang: 10 uur (beide dagen)
Entree: gratis