We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Europa even in Venhorst

dinsdag 11 april 2017 door

Europa even in Venhorst

De Horst in Venhorst heeft dinsdag gasten ontvangen uit zeven Europese landen. In oktober komen 40 landen naar de gemeente Boekel. De eerste inhoudelijke zaken worden door de Steering Group besproken. De opvang van meer dan 300 deelnemers uit heel Europa is een hele klus. Daarnaast wordt ook de lokale bevolking bij de dagen betrokken. De bijeenkomst heeft niet alleen een provinciaal maar ook een landelijk karakter. Zo maakt ook de Landelijke Vereniging Kleine Kernen deel uit van de organisatie.

Werklunch,

Begonnen werd met een werklunch. Burgemeester Pierre Bos van de gemeente Boekel heeft alle aanwezigen van harte welkom  geheten in zijn gemeente en Venhorst in het bijzonder. “Wij verbinden hier Europa in deze moeilijke tijden. Dat houdt in dat we ons inleven in een ander. We kunnen elkaar helpen met kleine en grote maatschappelijke problemen. Venhorst en de inwoners zullen enorm hun best doen om iedereen gastvrij te ontvangen in oktober. Ga door met het doorgeven van het warme gevoel aan elkaar. Dank voor jullie inzet voor een warm en een enthousiast en gastvrij Europa!”  Zo waren zijn woorden tot de gasten. 

Voorzitter Kleine Kernen,

Ingeborg Verschuuren, voorzitter Kleine Kernen, besprak daarna het programma voor dinsdag en woensdag . De eerdere bijeenkomst in Oostenrijk werd nabesproken en meegenomen in de besprekingen.  “Na de lunch ging de delegatie naar Elsendorp en Gemert (Boerenbondsmuseum). We willen jullie daar vanmiddag een stukje laten proeven waar we lokaal mee bezig zijn.” Zo wordt daar het thema op het gebied van de lokale gezondheidszorg toegelicht aldus mevrouw Verschuuren.