We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

European Rural Parliament officieel geopend

donderdag 19 oktober 2017 door

European Rural Parliament officieel geopend

In de Horst in Venhorst is donderdag de driedaagse conferentie European Rural Parliament van start gegaan.

Woensdag kwamen de gasten uit 40 landen in Venhorst aan. Par taxi bus of met eigen vervoer. Nadat men zich had aangemeld was het even ontspannen om daarna mee te gaan naar de gastgezinnen waar ze verblijven.

In de avond was er de vlaggen parade. Kinderen van de Corneliusschool droegen de vlaggen van de aanwezige landen en het gilde Sint Agatha ging de vlaggenparade voor. Ook werd het watertappunt voor De Horst in gebruik genomen.

Op het Jozefplein waren foodkramen ingericht.

In Plein’31 was voor ondernemers een netwerkbijeenkomst met de vraag op welke wijze ondernemers en overheden uit onze regio in kunnen spelen op deze (inter-)nationale ontwikkelingen.

De delegaties gingen  op excursies in en rond Venhorst. Enkele bestemmingen van excursies waren:

  • Heeze-Leende en Hamont-Achel (met o.a. een bezoek aan de Achelse Kluis)
  • Kasteel de Keverberg in Kessel
  • De Stippelberg (Bakel) & Gemert (Boerenbondsmuseum)
  • Boekel (met o.a. een bezoek aan de kassen van Tielemans)

Zaterdag nemen de gasten afscheid en worden ze om 14.30 uur op het Jozefplein uitgezwaaid door de gilden van Boekel en Gemert-Bakel.