We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Evy van Mensvoort prolongeert club-titel na thriller op Hippisch Event Boekel

maandag 9 september 2019 door

Evy van Mensvoort prolongeert club-titel na thriller op Hippisch Event Boekel

Veters vastmaken, leren we doorgaans op de lagere school, hetgeen meestal een strikdiploma oplevert. Dat geldt ook voor klok kijken. Dat laatste was dit weekend niet besteed aan Nanette Dekkers, de moeder en tevens overijverige groom van Nikki Dekkers, de eventing-expert, die afgelopen weekend een druk programma.

Want naast uitkomen bij de paarden (zaterdag) op het Hippisch Event Boekel, moest Nikki de dag erna ook nog eens aan treden bij een eventing-evenement in Geffen. Waar ze doorgaans kan vertrouwen op de punctualiteit van Nanette, had deze waarschijnlijk de verkeerde bril opgezet of was ze nog vol van de overwinning in de B-klasse van haar dochter een dag eerder. Hoe het ook zij, in een vlaag van enthousiasme werd de aanvangstijd van de cross, het afsluitende onderdeel in een eventing-wedstrijd, verkeerd genoteerd, met een te late start en de nodige strafseconden tot gevolg. Het mag dan ook een wonder heten dat Nikki desondanks nog een elfde plaats wist te bemachtigen in een sterk deelnemersveld van 24 ruiters en amazones. Terug naar het Hippisch Event Boekel dan maar, dat zich mag verheugen in een steeds grotere belangstelling van deelnemers en publiek. Een bezoekje aan het wedstrijdterrein, al dan niet met de huifkar, was meer dan de moeite waard.

Sommigen kwamen speciaal om een of meer rijdende leden (vaak familie of vrienden) aan te moedigen, terwijl anderen nieuwsgierig bleken naar de aangekondigde kür op muziek, verzorgd door de clubkampioen en runner up van vorig jaar (Evy van Mensvoort en Indy van den Broek, zie foto). Dat laatste bleek toch iets heel aparts, want twee edele dieren van afwijkende grootte (paard versus pony), die ritmisch simultaan bewegen en zich bovendien niet storen aan elkaar, kom je zelden tegen. Maar wij hadden ze in ons midden en hebben ervan genoten.

Bij de reguliere wedstrijd mochten we dus niet alleen een fors hoger aantal deelnemers noteren, maar bleek ook de kwaliteit van de deelnemers, afkomstig van collega-verenigingen uit de wijde omtrek, van een dermate niveau, dat er op het scherpst van de snede werd gestreden om de overwinningen en ereprijzen. Het kenmerkt de vooruitgang die onze leden ook het afgelopen seizoen weer hebben gemaakt, dat ze in veel klassen de zege voor zich konden opeisen.

Het harde trainen, gecombineerd met de door onze vereniging georganiseerde wekelijkse clublessen onder deskundige leiding, blijkt toch keer op keer zijn vruchten af te werpen. Op zaterdag was het de beurt aan de paarden en daar noteerden we overwinningen voor Evy van Mensvoort in de klasse L, Ingrid van Berlo in de klasse M, Sonja Meulepas en Sylvie Verbeek in respectievelijk de eerste en de tweede proef van het Z, terwijl Maarten Wenting de beide proeven in het ZZ-licht op zijn naam schreef. Mooi natuurlijk al die zeges, maar wat betekende dat voor de tussenstand van het clubkampioenschap?

Het winnen van de Benitons cup misstaat immers op niemands c.v. en Evy bleek daarvoor na de eerste dag de beste papieren te hebben. Met een score van haast 70% legde ze de lat weliswaar hoog voor de ponyruiters die de volgende dag nog moesten aantreden, maar als we haar ouders mogen geloven beleefde ze desalniettemin een onrustig nachtje. Niet vreemd als je weet welke kanjers er op zondag aan de start verschenen. Neem Indy van den Broek, die met de dag beter gaat rijden en zowel met Winnetou als Anjershof All-in One aan de start verscheen. Of Kiki van de Wiel, niet voor niets derde op het laatste NK met haar pony. Jelke Meulemeesters zette de toon met een keurige tweede plaats in de B-klasse en in de L-klasse bleef Indy, Kiki juist voor.

Ook Han van Doren en Jilles Timmers, leiten zich van hun beste zijde zien. Niet winnen en er toch met een hoofdprijs vandoor gaan, die eer viel Lisa Rosbender ten deel. Zij was de gelukkige, die in de tombola een priveles van Arthur Verbroekken in de schoot geworpen kreeg. Wie Arthur kent, weet zeker dat hij Lisa de fijne kneepjes van het dressuren zal gaan bijbrengen.

Ondanks uitstekende gereden proeven en tal van ereplaatsen, kon geen van de ponyruiters de score van Evy van Mensvoort nog verbeteren, al scheelde het soms maar een schamel puntje. Dat betekende dan ook dat de Brabants Kampioene opnieuw de beker als beste van de club omhoog mocht houden. Een welverdiende beloning voor deze oogstrelende combinatie. Het zal de overige leden ongetwijfeld stimuleren om volgend jaar, tijdens de vierde editie van het Hippisch Event Boekel, te voorkomen dat ze er een trilogie van gaat maken.

Tenslotte mogen we niet vergeten ook hier een woord van dank uit te spreken aan de vele sponsors uit Boekel en omstreken alsmede de vrijwilligers van binnen en buiten de club, zonder wie een dergelijk topevenement nooit gerealiseerd had kunnen worden. Op naar volgend jaar, maar nu eerst de rommelmarkt op poten zetten, die voor 27 oktober op de agenda staat.