We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Evy van Mensvoort reservekampioen van Brabant

dinsdag 21 januari 2020 door

Evy van Mensvoort reservekampioen van Brabant

De Rutger van Herpenruiters kunnen niet alleen terugkijken op een geslaagde selectiecyclus voor de Brabantse Kampioenschappen, maar zijn die kampioenschappen zelf ook uitmuntend begonnen.

Toegegeven, het is een wat merkwaardige overloop, want het afgelopen weekend, mochten de springpaarden en -pony\’s zich nog proberen te kwalificeren voor de regionale kampioenschappen, terwijl de dressuurpaarden al aan de start stonden voor diezelfde kampioenschappen. Het laatste staartje van de selectiecyclus leverde in ieder geval voor de vereniging haar vijfde kringkampioen op, want Fleur van Erp, wist met Eyewish in de klasse Z de laatste wedstrijd overtuigend te winnen . Ook Silke van Boxtel had in de klasse L nog kans op die titel maar liet deze wedstrijd aan haar voorbijgaan, nu ze toch al voldoende punten had om de Brabantse te mogen rijden en haar paard te sparen in de hoop op een topprestatie wanneer de echte prijzen worden verdeeld. Ook amazone Sharo0n van der Velden wist zich met haar pony Edylia bij het keurpkorps te voegen dat volgende maand in Schijndel mag gaan vechten voor de titel ‘Brabants Beste’. Zoals gezegd was er ook afgelopen weekend al het eerste deel van dit Brabants Kampioenschap en wel voor de dressuurpaarden. In de beginnersklasse, zagen we Nikki Dekkers haar succesvolle debuut bekronen met een keurige vijfde plaats. Dat was voor de Landhorstse studente Biologie het sluitstuk van een uitstekend indoorseizoen en zij kan zich nu weer met volle overgave richting op een andere hippische discipline, eventing, waar ze haar hart nog meer aan verpand heeft. Voor Evy van Mensvoort is het indoorseizoen nog niet afgelopen, want zij liet afgelopen weekend maar weer eens zien ook op het hogere niveau met de beste mee te kunnen. In de eerste proef reed ze met Wim in de L1 naar een onberispelijke overwinning, waarmee ze zich uiteraard makkelijk plaatste voor de finale. Daarin was het gevoel, naar eigen zeggen althans, nog iets beter, maar de jury honoreerde haar optreden met een derde plek. De snelle rekenaars onder ons weten dan, dat dit overall tot een tweede plaats heeft geleid, hetgeen betekent dat een blije Evy (zie foto) op het ereschavot plaats mocht nemen en ook door mag naar de Nationale kampioenschappen die in maart van dit jaar plaats zullen vinden in Ermelo.

Die Nederlandse titel is al in bezit van twee andere leden van onze vereniging, maar dan weer in een andere hippische discipline. Sije Otten is samen met zijn moeder Dimfy namelijk een fanatieke liefhebber van het onderdeel endurance. In deze uithoudingsproef wordt een buitenparcours gereden waar je allerlei natuurlijke obstakels zoals bruggen en spoorwegovergangen tegenkomt. natuurlijk moet het gas erop, maar ook weer niet te veel, want aan de finish moet het paard een hartslag van maximaal 60 hebben, anders zal je jezelf niet terug zien in de uitslag. De pas 11-jarige Sije is een ware meester hierin, want na een cyclus van vier wedstrijden verspreid over Nederland wordt hij op 9 februari in Houten gekroond tot Neerlands Beste in de categorie jeugd (tot 25 jaar overigens). \’Elk nadeel heb zijn voordeel\’, zijn de wijze woorden van een wel heel bekende Nederlander en die spreuk is ook hier weer van toepassing. Gelet op de wel zeer jeugdige leeftijd van Sije, mag hij het parcours niet individueel afleggen, maar moet iemand hem (uiteraard te paard) als een schaduw volgen. Die taak wordt met liefde waargenomen door moeder Dimfy en als beloning voor zoveel zorgzaamheid, mag zij zich in de categorie volwassenen nu ook Nederlands Kampioen noemen. De Brabantse Kampioenschappen worden verspreid over verschillende weekende gereden, waarbij het volgende week de beurt is aan de dressuurpony\’s waar wij als Rutger van herpenruiters weer verschillende kanshebbers aan de start laten verschijnen. Of ze de hooggespannen verwaschtingen daadwerkelijk waarmaken, leest U de komende tijd ongetwijfeld in dezse rubriek.