We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Evy van Mensvoort wint Benitons Cup 2018

maandag 3 september 2018 door

Evy van Mensvoort wint Benitons Cup 2018

Voor de deelnemers aan het Hippisch Event Boekel, die lid zijn van de organiserende vereniging ‘de Rutger van Herpenruiters’ was dit evenement meer dan een gewone dressuurwedstrijd.

Om de revival van de club te onderstrepen, besloot het bestuur om met ingang van dit jaar weer het clubkampioenschap te laten verrijden tijdens het Hippisch Event. Dus gooiden de leden er tijdens hun proeven een schepje bovenop, want winnen in je eigen klasse is natuurlijk prachtig, maar al je clubgenoten het nakijken geven, moet helemaal iets bijzonders zijn.

Die eer viel uiteindelijk Evy van Mensvoort te beurt, want zij behaalde zaterdag bij de paarden met haar viervoeter Wim in de B-klasse een duizelingwekkende score van 218 punten (meer dan 72%) en al haar concurrentes beten uiteindelijk hun tanden (en die van hun paarden) stuk op die uitslag.

Daarmee veroverde deze 17-jarige amazone niet alleen de felbegeerde titel, maar krijgt zij ook gedurende het komend jaar de beschikking over de Benitons Cup, een wisseltrofee beschikbaar gesteld door het gelijknamige dierenpension uit Handel.

‘Winnen is natuurlijk altijd mooi’, zegt de HAVO-scholiere uit Boekel ‘maar dit is wel een heel bijzondere prijs. Ik rijd weliswaar al heel wat jaartjes, maar ben eigenlijk pas ruim een jaar bij de paarden actief. De concurrentie was sterk en tot het laatste moment bleef het spannend of er iemand mijn resultaat nog zou verbeteren. Echt super gaaf, dat het gelukt is’, zo besluit zij.

De volledige uitslagen van het Hippisch Event Boekel vindt u hier op onze Facebook pagina.