We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Expositie van metalen silhouetten

donderdag 21 februari 2019 door

Expositie van metalen silhouetten

Op zondag 17 maart vindt er een expositie van metalen silhouetten plaats bij de Perekker. Deze expositie wordt verzorgd door Bas en Nicole Berkelmans.

De natuur loopt als een rode draad door het leven van het echtpaar uit Moergestel en ze zijn altijd wel buiten te vinden. Een verdord blad of het riet in een ven is de ziel van het ontwerp voor de tekening die door Nicole wordt gemaakt. Deze tekening wordt geprojecteerd op gerecycled metaal en dan begint het precisiewerk. Met de hand zaagt Bas de complete tekening uit het metaal. Dit gebeurt met zoveel zorgvuldigheid omdat de nerven van de bladeren soms maar 1 mm dik zijn.

De kunstwerken van Bas en Nicole zijn een weerspiegeling van de natuur. Het licht verandert de schaduw van het kunstwerk waardoor het op ieder moment van de dag weer anders op de muur reflecteert. Verwondering is wat je voelt als je de metalen kunstwerken voor de eerste keer ziet. Verwondering door het mooie ontwerp maar ook door de precisie, toewijding en zorgvuldigheid waarmee ieder kunstwerk is gemaakt.

Kom ook kijken, het is fascinerend en de toegang is gratis!.

Zondag 17 maart van 11.00 u tot 16.00 u bij ‘Perekker’. Adres: Mezenlaan 22, 5427 SL Boekel.