We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Fietsroute Boekel Nu én Toen nog verkrijgbaar!

dinsdag 14 september 2021 door

Fietsroute Boekel Nu én Toen nog verkrijgbaar!

Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen afgelopen weekend, was het Verenigingsgebouw Sint-Jan geopend, én hadden we een fietsroute met beschrijving gemaakt.

De fietsroute, genaamd ‘Fietsen door het Boekel, Venhorst en Huize Padua van Nu én Toen’, is nog verkrijgbaar. Het is een fietsroute, zoals de naam al zegt, door Boekel, Venhorst en Huize Padua. De lengte is 30 km. Gemaakt en beschreven door leden van de Heemkundekring.

In het boekje van 20 A5-pagina’s staat de beschrijving van verscheidene panden en locaties waar u langs fietst. Leuk en leerzaam om een stukje huidig Boekel te verkennen. Drie kernen, rijks- en gemeentelijke monumenten, buitengebied en buurtschappen, en met regelmatig verwijzingen naar het verleden.

Voor de Open Monumentendagen van vorig jaar hadden we een wandelroute door het centrum van Boekel gemaakt en beschreven, genaamd ‘Wandeling door het Boekel van Nu én Toen’. Dat was dezelfde opzet; lengte 3,6 km, een boekje van acht A4-pagina’s. Dat hebben we opnieuw laten bijdrukken en is ook weer verkrijgbaar! Beide zolang de voorraad strekt als geprinte versie gratis af te halen bij het kastje (wordt regelmatig bijgevuld) vóór de Heemkamer, Sint Janplein 22 te Boekel. Het is ook als pdf hier te downloaden.

Open Monumentendagen
De Open Monumentendagen afgelopen zaterdag en zondag zijn mooi verlopen. Gezellig en met veel belangstelling voor het Verenigingsgebouw Sint-Jan, bij Heemkundekring, Jeugdhobbyclub, Blok, Repaircafé en Vluchtelingenwerk. Er zijn naar schatting tussen de 200 en 250 bezoekers geweest. Iedereen bedankt! Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen hebben we vorige week ook de 6-klassige voorgevel van het gebouw verfraaid.