We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Fleur van Erp excelleert op Brabants Kampioenschap, ook zussen Britt en Isabeau in de prijzen

maandag 25 februari 2019 door

Fleur van Erp excelleert op Brabants Kampioenschap, ook zussen Britt en Isabeau in de prijzen

Een mindere generale, laten volgen door een grootse finale, dat kenmerkt de echte topper. Fleur van Erp stelde zichzelf afgelopen zaterdag tijdens het laatste onderdeel van de Brabantse kampioenschappen nog een beetje teleur door in de L-klasse tijdens de voorronde een balkje te toucheren, dat prompt voor vier strafpunten zorgde. Geen barrage dus.

Menigeen zou al blij zijn om überhaupt te mogen starten op het regiokampioenschap en een 24e plaats in een veld van 66 deelnemers is natuurlijk niet echt verkeerd. Maar een geboren winnares wil meer, dus moest het een dag later dan maar gebeuren. Met haar paradepaard Eyewish, mocht ze als kringkampioen in de Z-klasse nog een keer haar geluk beproeven. Waar ze aan de start verschijnt, behoort ze eigenlijk altijd tot de favorieten en dat geldt zeker in combinatie met Eyewish. Vorig jaar won de begenadigde amazone immers het tot Dutch Horse Masters omgedoopte Indoor Brabant. Kanshebster of niet, je moet het natuurlijk elke keer weer laten zien. Een wedstrijd over twee ronden, met daarnaast nog een mogelijkheid tot barrage indien er meer foutloze combinaties zijn, vergt het uiterste van paard en ruiter. Fleur draait daar inmiddels haar hand niet meer voor om. Met nog 7 andere combinaties wist ze de eerste twee barrières zonder problemen te nemen en kwam het aan op een derde parcours, waarbij ook de snelheid een rol van betekenis ging spelen. Wat ga je dan doen? Zo snel mogelijk over de hindernissen crossen, met het risico dat je alsnog een hindernis toucheert en je op slag kansloos bent voor de eindoverwinning? Of in een slakkengang rondgaan, zodat je niets raakt maar door een slappe tijd ook geen prijs in de wacht sleept? Alleen de echte profs weten een juiste mix te vinden en zo de concurrentie de baas te blijven. Fleur had als nadeel dat ze al als tweede de ring in moest, dus eigenlijk de norm moest zetten voor de rest. Dat deed ze dan ook op indrukwekkende wijze. Natuurlijk foutloos, maar dan ook nog in zo’n scherpe tijd dat ze al haar mededingers kansloos liet. Bloedstollend was het tot het einde, maar de ontlading was groot. Een nieuwe titel aan haar toch al zo uitbundige erelijst toegevoegd! Daar blijft het ook niet bij, want ze mag natuurlijk zowel uitkomen op de Hippiade (het NK) als Indoor Brabant. Benieuwd wat deze trips naar Ermelo en ’s Hertogenbosch nog gaan opleveren.

Nu wil het toeval dat Fleur nog twee talentrijke zusjes heeft, die ook nog eens dit weekend tegen elkaar uit moesten komen in de B-klasse, die met 64 deelnemers rijk gevuld was. Tot een ‘zustermoord’ kwam het gelukkig niet, maar spannend was het wel. Ook Britt en Isabeau wisten namelijk foutloos te blijven in de voorronde en het werd uiteindelijk een heuse nek-aan-nek race. De beslissing in de finale wordt in deze klasse niet op tijd bepaald, maar door de beoordeling van de manier waarop je het parcours aflegt. Was Britt met Jarremein L.A.T. (zie foto) in de voorronde nog duidelijk de amazone met de hoogste stijlpunten, in de eindronde waren de onderlinge rollen omgedraaid. Met wel voor beiden een foutloos parcours, zouden ze zeker in de prijzen vallen, maar de klassering was dus afhankelijk van het oordeel van de jury over de resterende kandidaten. Uiteindelijk gaf Isabeau haar oudste zus het nakijken en mocht ze zich na het behaalde kringkampioenschap ook tot reservekampion van Brabant laten kronen. Als runner up stelde ze daarmee en passant een ticket voor het NK veilig. Op een neuslengte achterstand volgde Britt, die met haar vierde plaats nog even in de wachtkamer zit voor uitzending naar de Hippiade. Als onze vereniging de balans opmaakt van dit indoorseizoen dan overheerst de tevredenheid. De Rutger van Herpenruiters hebben op individueel niveau twee Brabants Kampioenen in hun midden en met diezelfde titel mogen onze deelnemende jeugdleden zich als Teamkampioen tooien. Daarnaast sleepten een aantal leden een afvaardiging naar de Nationale Kampioenschappen in de wacht en zijn er enkele te bewonderen op het prestigieuze Indoor Brabant. Alle reden om op de ingeslagen weg voort te gaan en ons vertrouwensvol te richten op het buitenseizoen en de organisatie van ons eigen toernooi, dat op 7 en 8 september onder de naam Hippisch Event Boekel aan haar derde aflevering toe is, met volle kracht ter hand te nemen.