We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Geef wat je kunt missen, pak of ruil wat je nodig hebt

maandag 22 november 2021 door

Geef wat je kunt missen, pak of ruil wat je nodig hebt

Helma Vermeer en Anja Melis hebben er eentje staan: een ‘deelkastje’ aan huis. Onder het motto: ‘Geef wat je kunt missen, pak of ruil wat je nodig hebt’. Het gaat om een eenvoudig concept om verspilling tegen te gaan en te delen met iedereen. In het kastje kunnen kleine spulletjes, etenswaren en verzorgingsproducten gedeeld worden.

Iedereen kent het wel: een volle voorraadkast, boodschappenpakketten, gekregen voedsel of iets verkeerd gekocht. Sommige producten ga je nooit gebruiken en verdwijnen in de kliko of op zolder.

De komende maanden komt er weer een tijd van cadeautjes en kerstpakketten. Daarin zitten weleens  spullen die je zelf niet gebruikt, daarmee kun je anderen blij maken. Kijk je keukenkastjes na en zet de spulletjes in de deelkastjes.

De Supercoop heeft toegezegd om ook af en toe het een en ander te sponsoren, dat is super!

In Boekel staan nu twee deelkastjes (Arendstraat 8 en Bergstraat 10), maar uitbreiding is erg welkom. Zeker ook in Venhorst.

Wil je meehelpen om minder voedsel te verspillen, anderen te helpen en samen te werken aan een meer sociale leefomgeving?

Bel of mail naar Anja Melis en Helma Vermeer 06-36534038  vermeerhelma@gmail.com