We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Geldzorgen als dagelijkse donkere sluier

vrijdag 17 juni 2022 door

Hoe komen we deze maand rond met het geld?  Die ene rekening kan wel betaald worden, maar die andere niet.  Ook is bijna dagelijks  in het nieuws dat de energierekeningen maar blijven. Het zijn extra kosten. Achter menig voordeur wordt de berg van onbetaalde rekeningen steeds hoger. Dat geeft veel stress en isolatie. Geldzorgen kunnen als een donkere sluier over het leven hangen. Als lichtpuntje kan  SchuldHulpMaatje helpen met meedenken hoe de inkomsten en uitgaves weer in balans komen. Samen lukt het. Pak die gratis toegestoken hand helpende hand. Stap die drempel over en neem contact op.

Geheimhoudingsplicht
Mensen met geldzorgen, die bij SchuldHulpMaatje voor gratis hulp aankloppen zitten in een kwetsbare positie en vrijwel allemaal schamen ze zich voor hun problemen. Hun privacy is extra belangrijk. Hoe zorgvuldig gaat SchuldHulpMaatje daarmee om? Om iemand die zich aanmeldt te kunnen helpen, heeft de coördinator een aantal gegevens nodig. Die worden opgeslagen in een goed beveiligd digitaal dossier. Natuurlijk wordt daarvoor eerst toestemming van de hulpvrager gevraagd. Alleen het maatje van de hulpvrager en de coördinator hebben toegang tot die persoonsgegevens. Het maatje en de coördinator hebben bovendien geheimhoudingsplicht. De persoonsgegevens worden met niemand anders gedeeld, zelfs niet met andere personen binnen SchuldHulpMaatje. “In de plaats waar ik woon, kennen de mensen elkaar.  Voor hulpvragers is het dan heel belangrijk om te weten dat wij als bestuur geen enkele informatie van hulpvragers kunnen inzien,” vertelt een bestuurslid van SchuldHulpMaatje Voor Elkaar Boekel-Venhorst.

Respect
Bij SchuldHulpMaatje is het uitgangspunt dat elk mens waardevol is en gelijkwaardig aan ieder ander. Alleen al uit respect voor de hulpvragers wordt de privacy heel serieus genomen. “We vinden het heel erg belangrijk dat mensen zich bij ons veilig voelen. We voldoen niet alleen aan de privacywetgeving omdat het verplicht is, maar vooral ook om te laten zien dat de mensen die wij helpen SchuldHulpMaatje kunnen vertrouwen.”

Geldzorgen veroorzaken veel onrust. Hoe eerder mensen aan de bel trekken, hoe beter. Iedereen met (dreigende) financiële problemen mag contact opnemen, wat de oorzaak van de schulden ook is. Aanmelden is heel eenvoudig: vul het formulier in op https://uitdeschulden.nu/schuldhulp-in-boekel/ of bel 06-30557505. Je kunt ook mailen naar: schuldhulpmaatjeboekelvenhorst@gmail.com.

Geldzorgen als dagelijkse donkere sluier