We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gemeenschapshuis De Horst

maandag 22 april 2024 door

Gemeenschapshuis De Horst

Gemeenschapshuis De Horst in Venhorst is niet alleen een multifunctioneel centrum, maar vooral een ontmoetingsplaats voor inwoners. Het brengt mensen bij elkaar en zorgt voor sociale contacten. Zeker voor bewoners die minder mobiel of geïsoleerd zijn is het belangrijk een gemeenschapshuis op loopafstand te hebben. Het is dan ook belangrijk dat bezoekers zich er thuis voelen. Veel gemeenschapshuizen vragen zich af hoe ze toekomstbestendig kunnen blijven in een veranderende samenleving. Elk jaar is het voor hen weer een uitdaging om de exploitatie rond te krijgen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Ook gemeenschapshuis De Horst staat voor deze uitdaging. De Horst heeft al enkele jaren geen sluitende begroting. De DOP vindt dat een gemeenschapshuis voor subsidie in aanmerking mag komen. We hebben daarom in de gemeenteraad het voorstel voor een extra subsidie van 32.000 euro ondersteunt. Hierdoor kan De Horst de activiteiten voor 2024 verder uitvoeren. Dat vinden we als DOP voor Venhorst erg belangrijk.

Maar we willen ook dat De Horst in 2024 met een plan komt hoe de komende jaren er uit gaan zien. Tegelijk snappen we dat dit een grote uitdaging is.
Inwoners van Venhorst, De Horst is er voor jullie. Laat van je horen met ideeën, nieuwe initiatieven en activiteiten voor de toekomst van het gemeenschapshuis.

Heb je hier vragen, opmerkingen of ideeën over?
Mail naar info@dopboekel.nl

Fractie DOP: Matt Kanters, Gerty Jansen, Bregje v.d. Kolk, Hans Bos en Coen Cnuvers