We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gemeentenieuws week 27

maandag 1 juli 2019 door

Gemeentenieuws week 27

Gemeentelijke publicaties

Week 27 – 2019


Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders

In de vergadering van 18 juni jl. is o.a. aan de orde geweest:

Beslissing op bezwaar tegen afwijzing verzoek om handhaving gemaakte afspraken omtrent omgevingsvergunning negen uitkijkwoningen Grootveld/Donkstraat
Bij de bouw van de uitkijkwoningen zijn afspraken gemaakt over bescherming van de privacy. Deze zijn niet volledig nageleefd. Dit moet alsnog gebeuren.


Voorkomen is beter dan recyclen

Minder afval produceren is nog beter dan afval recyclen of hergebruiken. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. We weten het allemaal, maar hoe doe je dat?

Iedere dag produceren we per persoon ongeveer 1,5 kilo afval. Ondanks dat we het meeste daarvan gescheiden houden en dat gescheiden afval wordt gerecycled, is het nog veel beter om minder afval te produceren. Per jaar kunnen we per persoon zo’n 50 kilo afval voorkomen. Hoe? Hieronder 10 tips.

10 Tips om minder afval te produceren

  1. Plak een nee-nee of nee-ja sticker op je brievenbus. Deze zijn gratis te verkrijgen bij de balie van uw gemeentehuis/stadhuis.
    • Met een nee-ja sticker krijg je geen reclamedrukwerk, wel huis-aan-huis bladen
    • Met een nee-nee sticker ontvangt je geen van beide
  2. Print dubbelzijdig. En print 2 pagina’s op één kant. En natuurlijk werk je zo veel mogelijk digitaal.
  3. Koop eten slim in. Check eerst wat je nog in huis hebt.
  4. Kook niet meer dan nodig. Toch teveel gekookt: bewaar de kliekjes, vaak heerlijk als lunch de volgende dag.
  5. Neem je eigen hervulbare waterfles mee. Vooral de flesjes die we onderweg kopen, belanden in de prullenbak op straat en worden niet gerecycled.
  6. Neem een opvouwbaar tasje mee. Sla ook het gratis papieren tasje af, want die zijn net zo belastend voor het milieu als de plastic tasjes.
  7. Repareer je spullen. Kleding, speelgoed, fietsen en elektrische apparaten zijn vaak nog goed te repareren. Probeer dat eerst voordat je het weggooit.
  8. Breng of haal je spullen bij de kringloopwinkel. Geef je eigen spullen een nieuw leven. En speur zelf eerst eens op internet of in een kringloopwinkel voor tweedehands spullen.
  9. Deel en leen je spullen. Een boormachine of partytent gebruik je een paar keer per jaar. Kijk eerst eens of je het van iemand kunt lenen. En deel ook je eigen spullen.
  10. Gebruik oplaadbare batterijen. Voor apparaten met batterijen die je vaak moet wisselen, zijn oplaadbare batterijen met een oplader een goede investering.

Meer tips om afval te voorkomen vind je op www.milieucentraal.nl


Maak het inbrekers niet te makkelijk

De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of een dagje weg. Het is ook een periode waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners weg zijn of omdat er bijvoorbeeld een raam wordt opengelaten. Bel bij een verdachte situatie direct de politie via 112. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om inbrekers te pakken. Lees ook onderstaande tips om inbraak of insluiping bij u thuis te voorkomen.

Dagje weg? Ramen dicht en deur op slot!
Ramen en deuren staan met mooi weer vaak open. Een insluiper kan dan zonder in te breken een woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen altijd op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg ook geen kostbare spullen in het zicht.

Op vakantie? Licht de buren in en geef uw woning een bewoonde indruk
Maak gebruik van lampen met een tijdschakelaar en vertel uw vertrouwde buren wanneer u op vakantie gaat. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven: door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto op uw oprit te zetten en een lamp aan te doen.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk
Naast deze tips blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo met minimaal 2 sterren en het ®-teken.


Kennisgeving voor bedrijfscategorieën waarvoor algemene regels gelden (melding art. 8.40 wet milieubeheer)

Burgemeester en wethouders van Boekel maken bekend dat:

  • Een melding in het kader van de aanleg gesloten bodemenergiesysteem is ingekomen van de heer Vogelsangs voor het aanleggen van een gesloten bodemenergiesystemen ten behoeve van een woning op de locatie Bolle Akker 53 in Boekel

Tegen de ingekomen melding kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Boekel, juni 2019
Burgemeester en wethouders van Boekel.