We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gemeentenieuws week 36

maandag 6 september 2021 door

Gemeentenieuws week 36

Gemeentelijke publicaties

Week 36 – 2021

Aangepaste openingstijd gemeentehuis op de woensdagavond i.v.m. Coronamaatregelen

De openstelling op de woensdagavond is tot 19.30 uur i.p.v. 20.30 uur (dit geldt in ieder geval tot en met woensdag 6 oktober 2021)


Gevonden en verloren voorwerpen t/m 01-09-2021

Verloren:

  • 3 huissleutels, scootersleutel en sleutel scooterslot aan een sleutelhanger brede band Madelons
  • Portemonnee, kleur: zwart, inhoud: rijbewijs, kentekenbewijs, bankpas, zorgpas
  • Leren damesportemonnee, kleur: zwart, inhoud: rijbewijs, diverse pasjes
  • Autosleutel Volkswagen Lupo met label, kleur: lichtgrijs
  • Petanqueballen (Jeu de Boules), kleur: zilvergrijs, in zakje, kleur: groen

Gevonden:

  • Autosleutel For, met Malelions keycord, kleur: zwart
  • Bankpasje ING, naam: Podlasinski
  • Damesfiets, merk: Koga Miyata, type: Road Runner Mixed, kleur: donker-/lichtgrijs
  • Damesfiets, merk: Gazelle, type Primeur, kleur: grijs

Gevonden en verloren voorwerpen kunnen bij de receptie in het gemeentehuis (en niet bij de politie) worden afgegeven en gemeld. Dit kan eventueel ook telefonisch, of via de website www.boekel.nl (formulieren).

Bent u een waardepapier zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs verloren, dan kunt  u hiervan gelijktijdig aangifte doen op het gemeentehuis bij de aanvraag van een nieuw document. U dient hiervoor wel een afspraak te maken. Dit kan telefonisch, aan de receptie van het gemeentehuis of via onze website.

Bent u zelf iets verloren, informeer dan bij de receptie van het gemeentehuis.

Gevonden (huis)dieren worden door Stichting HoKaZo te Uden opgevangen: telefoon: (06) 53707111. Deze stichting regelt de opvang en de registratie van gevonden en zoekgeraakte (huis)dieren uit Boekel.


Stichting Taxus Taxi zamelt ruim 4.360 chemokuren in!

Dit jaar heeft Stichting Taxus Taxi samen met de vele donateurs en partners een record hoeveelheid taxussnoeisel ingezameld. Het ambitieuze doel voor 2021 was vastgesteld op 425.000  kilo, maar door de toewijding van alle donateurs is het gelukt om ruim 480.000 kilo in te zamelen. Deze gigantische hoeveelheid is goed voor meer dan 4.360 chemotherapieën. “We zijn ontzettend blij met het resultaat” verteld Werner Toonen van Stichting Taxus Taxi. “Zonder alle mensen die dit jaar hun takje hebben bijgedragen was het nooit gelukt. Heel erg bedankt.”

Door de koude start van het seizoen is het tot het einde spannend gebleven of de doelstelling wel gehaald zou worden. De grote hoeveelheid regen, het broeierige weer in juni en de nieuwe donateurs hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat de opbrengst beter was dan verwacht werd. In de massaal aangeboden taxusnaalden zit een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soorten kanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker.

CGM gemeentes
Van juni tot en met augustus zijn de chauffeurs van Taxus Taxi elke dag op pad geweest om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Zeven dagen in de week reden ze rond in 76 gemeentes verspreid over Brabant, Gelderland en Noord-Limburg. In de CGM gemeentes; Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis is dit jaar 38.613 kilo snoeisel opgehaald, wat in totaal goed is voor 351 chemokuren. In deze gemeentes is het resultaat vergelijkbaar met vorig jaar. 

Groeiend succes
Het succes van Stichting Taxus Taxi groeit elk jaar. Steeds meer taxus eigenaren weten de Taxus Taxi te vinden. Door het verstrekken van gratis materialen wordt het donateurs steeds gemakkelijker gemaakt om deel te nemen aan de inzameling. Daarnaast zorgen samenwerkingen met een aantal grote partners zoals werkorganisatie CGM, Boerenbond en Intratuin voor steeds meer zichtbaarheid en bekendheid.

Ook in 2022 weer op pad
Na het succes van de afgelopen jaren kan een vervolg niet uitblijven. Ook in 2022 gaat Stichting Taxus Taxi weer op pad om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen. Enkele maanden per jaar is de basisgrondstof voor kanker remmende medicijnen voldoende aanwezig in de taxus naaldjes. Onderzoek moet uitwijzen wanneer dit het geval is. De exacte start- en einddatum voor 2022 zijn dan ook nog niet bekend. Zodra de startdatum bekend is, wordt dit gecommuniceerd via www.taxustaxi.nl en de sociale media kanalen.

“Strijd mee tegen kanker” – Stichting Taxus Taxi


Gemeente Boekel – Melding Activiteitenbesluit milieubeheer – diverse locaties Boekel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken bekend dat zij een melding hebben ontvangen voor:

Voor: Oprichten van een paardenhouderij
Locatie: Peelstraat 15, 5427 EG te Boekel
Datum ontvangen: 21 juni 2021

Voor: Plaatsen van een gasdrukregelinstallatie
Locatie: Arendnest 2, 5427 LB Boekel
Datum ontvangen: 1 juli 2021

Voor: Plaatsen van een gasdrukregelinstallatie
Locatie: Arendnest 8, 5427 LB Boekel
Datum ontvangen: 1 juli 2021

Voor: Het oprichten van een metaalverwerkingsbedrijf
Locatie: Neerbroek 25, 5427 PS te Boekel
Datum ontvangen: 29 juni 2021

Tegen meldingen op basis van artikel 8.40 Wet milieubeheer kan geen bezwaar worden gemaakt.

U kunt de melding inzien bij de publieksbalie van de gemeente. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken, zodat wij u beter van dienst kunnen zijn.