We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Gemeentenieuws week 38

maandag 14 september 2020 door

Gemeentenieuws week 38

Gemeentelijke publicaties

Week 38 – 2020

Besluiten en plannen van het college van Burgemeester en Wethouders

In de vergadering van 1 september jl. is o.a. aan de orde geweest:

Evaluatie pilot wonen met ondersteuning
In juni 2019 is de pilot ‘wonen met ondersteuning’ van start gegaan. De pilot wordt nu geëvalueerd.

Ontwikkelingsvisie De Dorpsmantel Noordwest
Het college heeft besloten in te stemmen met de Ontwikkelingsvisie De Dorpsmantel Noordwest en deze ter vaststelling aan te bieden aan de Raad.

Collegevoorstel toestemming tot wijziging gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord
In verband met het uittreden van de Nationale Politie en de gemeente Haaren is het nodig de gemeenschappelijke regeling (GR) van de Veiligheidsregio Brabant-Noord te wijzigen per 1 januari 2021. Daarnaast worden nog enkele andere wijzigingen meegenomen. Het betreft de samenvoeging van de functionaris gemeentelijke oriëntatie met die van de coördinerend gemeentesecretaris, het vervallen van de specifieke plicht van een eigen personele unie bevolkingszorg voor de gemeente ’s-Hertogenbosch en het corrigeren van een eerdere omissie in de toelichting.

Inrichten rotondes Randweg
Het College spreekt de intentie uit om de nieuwe rotondes op de Randweg in te richten in samenwerking met lokale hoveniers. Dit plan zal ambtelijk verder uitgewerkt worden.

Toestemming raad voor besluit wijziging gemeenschappelijke regeling Brabants Historisch Informatie Centrum per 1 januari 2021
In verband met het per 1 januari 2021 toetreden van de gemeente Boxtel tot de Gemeenschappelijke Regeling Brabants Historisch Informatie centrum is het nodig de gemeenschappelijke regeling te wijzigen. Daarnaast wordt de regeling op onderdelen geactualiseerd (bijv. gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel die per 1 januari 2017 zijn heringedeeld tot de gemeente Meierijstad). De regeling van het BHIC is een zogenaamde B&W-regeling, vandaar dat de raad om toestemming wordt gevraagd, zodat burgemeester en wethouders hierover een besluit kunnen nemen.


Aangepaste openingstijd gemeentehuis op de woensdagavond  i.v.m. Coronamaatregelen

De openstelling op de woensdagavond is tot 19.30 uur in plaats van 20.30 uur.


Openbare INFORMATIEAVOND op dinsdag 22 september 2020

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: gemeenschapshuis De Horst, Venhorst

Op 22 september a.s. wordt een openbare thema/informatieavond gehouden voor raads- en burgerleden, waarbij u als burger – na aanmelding – ook van harte welkom bent.

Op deze avond wordt een toelichting gegeven op het duurzaamheidsplan en de transitievisie warmte. Daarnaast is er een presentatie over de mogelijke overeenkomst met de Ruimte voor Ruimte ontwikkelingsmaatschappij t.b.v. de vitalisering van het buitengebied.

Aanmelden voor bijeenkomst

Om de 1,5 meter afstand tussen bezoekers tijdens de bijeenkomst te kunnen waarborgen is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt voor deze informatiebijeenkomst. Dit kan via griffie@boekel.nl of telefonisch via telefoonnummer 0492 326807.

Graag uiterlijk 24 uur voor de bijeenkomst uw aanmelding doorgeven.


Gevonden en verloren voorwerpen t/m 09-09-2020 

Verloren:

 • Sleutelbos met 4 sleutels
 • Mobiele telefoon, merk: Samsung (A7?), hoesje, kleur goud, inhoud: pinpas
 • Mobiele telefoon, merk: Samsung, type: Galaxy a20e, kleur: rood
 • Schakelarmband, zilver, merk: Biba
 • Gymtas, inhoud: Adidas/Nike, zwart, 2x sportshirt sportbroek en sportschoenen
 • Shopper Colora; inhoud: oordopjes, gezichtsbescherming bont met veel goud/groen/paars
 • Fiets, merk: Gazelle, kleur: blauw/groen
 • Slavenarmband, zilver
 • Portemonnee, kleur: groen, inhoud: pasjeshouder met pasjes, rijbewijs en pinpas

Gevonden:

 • Damesfiets, merk: Sparta “Granny’, kleur: groen  
 • Paraplu, kleur: zwart, merk: IKEA FAMILIE
 • OV-chipkaart  
 • Herenfiets, merk: Gazelle Davos, kleur: blauw
 • Damesfiets, merk: Mercure, kleur: grijs/zwart

Gevonden en verloren voorwerpen kunnen bij de receptie van het gemeentehuis (en niet bij de politie) worden afgegeven en gemeld. Dit kan eventueel ook telefonisch, of via de website www.boekel.nl (formulieren).

Bent u een waardepapier zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs verloren, dan kunt  u hiervan gelijktijdig aangifte doen op het gemeentehuis bij de aanvraag van een nieuw document. U dient hiervoor wel een afspraak te maken. Dit kan telefonisch, aan de receptie van het gemeentehuis of via onze website.

Bent u zelf iets verloren, informeer dan bij de receptie van het gemeentehuis.

Gevonden (huis)dieren worden door Stichting HoKaZo te Uden opgevangen: telefoon: (06) 53 70 71 11. Deze stichting regelt de opvang en de registratie van gevonden en zoekgeraakte (huis)dieren uit Boekel.


Allemaal aan de ton

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Heftige buien veroorzaken vaak overlast: straten of kelders kunnen bijvoorbeeld onder water lopen. Maar je kunt ook zelf helpen om overlast te voorkomen. Hoe dan? Door mee te doen aan de regentonactie van 1 oktober tot en met 31 oktober. 

Als gemeente nemen wij samen met Waterschap Aa en Maas veel maatregelen om de openbare ruimte klimaatbestendig te maken. We vervangen zoveel mogelijk stenen door groen waardoor water makkelijker de grond in kan. Ook de aanleg van twee systemen, één voor regenwater en één voor afvalwater, zorgt ervoor dat het riool minder snel overbelast raakt. Omdat het praktisch onmogelijk is om alle rioleringen aan te passen aan de grootst mogelijke regenbui zoeken we ook naar andere oplossingen. Zoals de aanleg van wadi’s en extra vijvers. Hier kunnen we weer water bufferen om een lange droogteperiode door te komen. We kunnen echter niet alleen voor alle aanpassingen zorgen: we hebben de hulp van onze inwoners hard nodig. 

Plaats een regenton
Wanneer iedereen regenwater opvangt in een regenton, dan creëer je in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater! Bovendien komt het water dat je opvangt niet extra in het riool terecht en hoeft dus niet meer onnodig gezuiverd te worden. Bedenk ook dat met minder tegels en meer groen in de tuin, het regenwater veel makkelijker in de grond kan zakken. Bovendien zorgt een groene omgeving voor meer koelte tijdens warme dagen en voor een leefomgeving voor vlinders, bijen en vogels.

Koop nu een ton met korting
Lever de kortingsbon in bij één van de deelnemende winkels en je krijgt van ons als gemeente direct € 20 korting op een regenton naar keuze (assortiment kan wisselen per deelnemende winkel). De deelnemende winkeliers doen daar zelf nog eens €10 korting bovenop voor de aanschaf van aanverwante artikelen zoals aansluitmateriaal of op de ton zelf. In de winkel staat aangegeven op welk(e) artikel(en) de €10 korting vanuit de winkelier van toepassing is. Dit kan bij elke deelnemende winkel anders zijn. In totaal kunt u dus €30 euro korting ontvangen op de aanschaf van een regenton en eventuele aanverwante artikelen.

U kunt terecht bij de volgende deelnemende winkels:

 • Karwei, Cereslaan 9 Heesch
 • Tuincentrum Meijs, Bosschebaan 23 Heesch
 • Pets Place Boerenbond, Graafsebaan 46 Heesch
 • Van Lieshout Dier & Tuin, Meerstraat 32 Heeswijk-Dinther
 • Pets Place Boerenbond, Julianastraat 6 Boekel
 • Van der Burgt Uw Groene Vakwinkel, Kerkstraat 27a Zeeland
 • Intratuin, Heuvel 11 Veghel
 • Praxis, Poort van Veghel 4924 Veghel
 • Pets Place Boerenbond, Poort van Veghel 4992 Veghel
 • Handelsonderneming De Eekhoorn, Eekhoorn 9a Sint-Oedenrode
 • Karwei, Galvaniweg 26 Schijndel
 • Tuincentrum Krans, Schijndelseweg 65 Sint-Oedenrode
 • Tuincentrum en Hoveniersbedrijf Schel, Vijverweg 14a Schijndel
 • Vatenhandel Boeijen, Kortfoortstraat 22 Oss
 • Tuincentrum Coppelmans, Frankenbeemdweg 50 Oss
 • Gamma, Kanaalstraat 4 Oss
 • Pet’s Place Boerenbond, Parallelweg 7c Oss 
 • Welkoop, Molenstraat 6 Lith
 • Tuincentrum de Kleuter, Goorkensweg 1 Uden 
 • Praxis, Industrielaan 9 Uden
 • Tuincentrum de Zwaan, Oudedijk 2b Odiliapeel 

Samen zetten we ons in voor meer groen in de buurt!
De regentonactie wordt in de maand oktober vanuit de campagne Operatie Steenbreek georganiseerd in gemeente Bernheze, Boekel, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden en mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas en de deelnemende winkeliers.

Voor meer informatie over deze actie of voor het downloaden van de kortingsbon: 

www.boekel.nl/regentonactie


Heel Boekel recyclet e-waste met kans op gratis puzzel bij de milieustraat!

Boekel doet mee aan de Nationale Recycleweek (12 – 18 oktober). Snelle inleveraars van  afgedankte apparaten en/of lampen (e-waste) ontvangen bij de gemeentelijke milieustraat een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes) maar wees er snel bij want op=op. 

Toch nog een tweede leven voor je apparaat?

Denk dan aan de kringloopwinkel. Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om je apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Samenwerking
De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor  ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben wij 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo. Bekijk alle recyclefilms op vimeo.com/wecyclenl.

Meer informatie: wecycle.nl/consumenten.

Voor meer informatie over gemeente Boekel kunt u contact opnemen met Liesbeth Broers  via 0492 – 326800 of liesbeth.broers@boekel.nl.


Uitgifte bouwkavels

IN PLAN “DE RUN, FASE 3” TE BOEKEL

Inmiddels is fase 2 bouwrijp gemaakt en alle bouwkavels verkocht. Tijd voor uitgifte van bouwkavels in fase 3, tevens laatste fase. De verwachting is dat het plan De Run, fase 3, in maart 2021 bouwrijp is.

We zijn trots op het plan De Run, omdat dit het eerste plan is in de gemeente Boekel waar geen gasaansluitingen meer aanwezig zijn. Het is dus een gasloos plan. 

Daarnaast moeten op alle kavels 0 op de meter woningen gebouwd worden. Dit houdt in dat een huis evenveel of meer energie opwekt als nodig is voor het huis en het huishouden. Bij het indienen van de vergunningaanvraag bij de gemeente dient een energieprestatiecertificaat te worden bijgevoegd, waaruit blijkt dat de woning 0 op de meter wordt gebouwd. Het hemelwater dient op eigen terrein verwerkt te worden.

Verkaveling

Op de onderstaande, beschikbare kavels kan worden gereageerd.

Categorie Nummer   Oppervlakte

Vrijstaand KV18       ± 518 m²
Vrijstaand KV20       ± 489 m²
Vrijstaand KV21       ± 415 m²
Vrijstaand KV22       ± 415 m²
Vrijstaand KV23       ± 476 m²
Vrijstaand KV24       ± 426 m²
Vrijstaand KV25       ± 293 m²
Vrijstaand KV26       ± 306 m²
Halfvrijstaand KT15 ± 221 m²
Halfvrijstaand KT16 ± 223 m²
Halfvrijstaand KT17 ± 223 m²
Halfvrijstaand KT18 ± 221 m²

Grondprijs in 2020

Halfvrijstaande bouwkavel   € 250,00 per m²  exclusief btw
Vrijstaande bouwkavel         € 280,00 per m² exclusief btw

Informatie:

Voor informatie over de bouwvoorschriften kunt u zich wenden tot de afdeling Bouwen en Wonen. Voor informatie over de verkoop kunt u zich wenden tot mevrouw J. van Bergen of mevrouw H. Smeehuijzen.

Wachtlijst

De wachtlijst is vervallen dit houdt in dat iedereen kan reageren op deze kavels. Indien er meerdere personen in één kavel zijn geïnteresseerd wordt er geloot.

Aanmelding

Wanneer u belangstelling heeft, dan kunt u zich t/m 29 september 2020 aanstaande schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH Boekel of e-mailen naar info@boekel.nl onder vermelding van “inschrijving vrijstaande/halfvrijstaande kavel De Run, fase 3”. Bij uw reactie graag uw adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer en voorkeur kavelnummer vermelden.

Loten

Indien er een loting voor bouwkavels nodig is, zal dit op dinsdag 6 oktober 2020 in de raadzaal van het gemeentehuis plaatsvinden. 

 • 19.00 uur voor bouwkavels van vrijstaande woningen en 
 • 20.00 uur voor bouwkavels van halfvrijstaande woningen

Dit in verband met het verspreiden van de drukte om zo de coronaregels na te leven.


Openbare kennisgeving

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel, gelet op het bepaalde in artikel 190, lid 2 van de Gemeentewet, maken bekend dat op 8 september 2020 aan de gemeenteraad de Programmabegroting 2021.

Deze stukken liggen voor eenieder kosteloos ter inzage, bij toezending is de begroting tegen betaling van de kosten zoals opgenomen in de tarieventabel verkrijgbaar.

Boekel, 8 september 2020

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel.


Kennisgeving verlenging beslistermijn
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
(Artikel 3.9 lid 2 Wabo, artikel 3:18 lid 2 Awb)

Burgemeester en wethouders van Gemeente Boekel maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken:

Activiteit: bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: het bouwen van een loods
Locatie: Telefoonstraat 18, Venhorst

Activiteit: bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: het plaatsen van een pinkiosk
Locatie: Kennedystraat ong., Boekel

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na genoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel, Postbus 99, 5427 ZH Boekel.


Kennisgeving beschikking
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
Reguliere voorbereidingsprocedure
(Artikel 3.9 Wabo)
vergunde omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Gemeente Boekel maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

Activiteit: Bouwen van een bouwwerk
Onderwerp: het bouwen van een overkapping 
Locatie: De Gemeint 3, Boekel
Verzenddatum: 8 september 2020

De beschikkingen en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 16 september 2020 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Boekel. De beschikking en de bijbehorende stukken zijn elke werkdag in te zien van 9.00 tot 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 tot 19.00 uur. Als u vragen heeft over een plan, denkt u er
dan aan om een afspraak te maken.

Tegen dit besluit kunt u binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit bezwaar maken.
U kunt dan een brief sturen naar burgemeester en wethouders, Postbus 99, 5427 ZH Boekel. De brief moet door u ondertekend zijn. In de brief moet in elk geval de datum en uw naam en adres staan. Ook moet u in de brief schrijven tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u bezwaar maakt. 

Ondanks uw brief (het bezwaarschrift) mag het besluit waartegen u bezwaar maakt wel worden uitgevoerd. Als u dat niet wilt dan moet u niet alleen een brief sturen naar burgemeester en wethouders, maar ook een naar de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. In die brief moet u dan vragen of het besluit waartegen u bezwaar maakt niet uitgevoerd wordt (verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen). Hiervoor moet u wel griffierechten betalen.